Perioada sărbătorilor de Paşte este una specială, atât prin încărcătura emoţională şi religioasă, cât şi din punct de vedere alimentar. Nutriţioniştii ne dau câteva sfaturi ca să trecem cu bine peste masa copioasă de Paste.

Ce spun experții

Important să evităm excesele, mai ales după o perioadă de post.Trebuie să fiți conștienți că excesul de mâncare este asociat cu efectele negative.

„Trebuie să înceapă treptat, cu cantităţi foarte mici de alimente, cu alimente mâncate separat, disociat. Dacă mănânci ouă dimineaţa, fripturica la prânz şi ciorba seara este cel mai bine. Nu le amestecăm pe toate la fiecare masă”, susțin experții nutriționiști.

Ce pericol ascund ouăle

„Ouăle de Paşte sunt de obicei fierte foarte tari şi atunci sunt greu de digerat şi sigur poate să apară indigestia, pot să apară arsurile, balonările, problemele digestive. Hidratarea trebuie să fie foarte bună, mai ales la cei care consumă alcool, şi trebuie evitate caloriile goale – şi aici mă refer la băuturile cu zahăr”, susțin nutriționiștii la unison.

Specialiştii mai au o recomandare, adresată părinţilor – să fie atenţi la cei mici, să nu mănânce prea multe dulciuri, în condiţiile în care tentaţia e mare.

Te-ar putea interesa și: