Editura Evenimentul si Capital

Secretele lui Jorge Mendes, cel mai mare agent din fotbal. Leii au o zi densă, Scorpionii se simt în formă | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 2887 Vizualizari

Pe 7 decembrie s-au născut Henri Mathias Berthelot, Willa Cather, Larry Bird,Tanţi Cocea, Petru Groza, Ion Luca, Harry Negrin.

Pe 7 decembrie tradiţia spune că este pomenită Sf. Filofteia și este Poitra Sf. Nicolae, Ciuda Sf. Nicolae.

„Sfântul Nicolae bucurându-se de un statut deosebit în panteonul popular, era firesc ca sărbătoarea lui să fie una complexă, a cărei sacraliate se prelungeşte pe mai multe zile. Sf. Filofteia este protectoare a fetelor şi femeilor. Sunt foarte interesante conexiunile ce se fac între diferiţii sfinţi din calendar, apropiaţi în timp, sau nu. Sf. Filofteia, de exemplu, este considerată o „soră” îndepărtată a Sf. Ilie, garantă a ploilor la timp. Aflându-ne în plină iarnă, e firesc să întâlnim acum şi ecouri ale unor sărbători ale lupilor.” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 520.

Cu toate că Sf. Nicolae nu înlocuieşte niciun zeu geto-dac, totuşi pomenirea lui ţine mai multe zile. Trei. Cele trei zile ale sărbătorilor dacice. De ce? Pentru că obiceiurile poporului, "năravul lui" cum zice marele domnitor Dimitrie Cantemir, cel mai cult conducător medieval din Europa, ei bine, năravul poporului rămâne acelaşi. Ca şi lupul, românul, dacul, de fapt, îşi schimbă părul, adică religia, limba, dar năravul, obiceiurile, fiinţa poporului, ba!

Din nou, pentru a câta oară în cursul unui an, este vorba despre Lupul Şchiop. Este foarte important acest Lup Şchiop! Dar ca multe lucruri esenţiale, taina lui este adânc ascunsă, ştiută, probabil, încă doar de câţiva iniţiaţi. Şi noi ştim doar suprafaţa, coaja mărului! Se pare că pe 7 decembrie Filipul cel Şchiop prezenta un fel de raport de activitate şefului lui, lui Sf. Petru. Pe câţi trădători de ţară a muşcat de inimă, câtor bogaţi le-a rupt ficatul, pe cine a ologit, sau pe cine l-a bolit greu, pe cine l-a dat pe mâna zbirilor domneşti şi acum înfundă puşcăria. Treburi de genul acesta... Romanii ştiau foarte bine de existenţa lupului executor a pedeapse divine, vezi operele lui Ammianus Marcellinus şi îl numeau Magistratul!

Dragi lupi, padawani și hobbiți... nu știu cum să vă spun! Dar o să vă spun despre cine este vorba. Jorge Paulo Agustinho Mendes, pe scurt, Jorge Mendes. Născut pe 7 ianuarie 1966 la Lisabona. Cel mai mare agent mondial de fotbal.

”Le Figaro” citînd pe ”Forbes” spune că portughezul a încheiat în anul 2016 contracte în valoare de 679 M€, din care partea lui, 10% a fost de 68M€. În clasamentul general, de pe tot globul, îl depășește doar americanul Scott Boras, dar care este agent pentru baseball. Altă gâscă, în altă traistă! Pentru cultura generală fotbalistică pe locul trei vin Gareth Bale, Jonathan Barnett (35 M€ comision, 352 M€ contracte), pe locul patru cunoscutul Mino Raiola, care lucrează cu Zlatan Ibrahimovic și Paul Pogba (33 M€ comision din 334 M€ pe contracte).

Jorge Mendes este un Capricorn perfecționist, născut în anul Șarpelui de Lemn, foarte aproape de începutul temutului Cal de Foc. Provine din familia unui funcționar modest. O copilărie plină de frustrări și renunțări, în care micul Jorge își promitea că o să reușească în viață cu orice preț. În viziunea lui, reușita în viață era să facă bani. Mulți și cât mai ușor posibil! Întâi încearcă ca fotbalist. Fără talent, fără muncă și efort, fără nicio șansă! Apoi, pe la începutul anilor 80, era VHS-ului, Jorge se apucă să înregistreze și să închirieze casete video. Marea majoritate piratate. Scoate bani frumoși cu afacerea aceasta nefiscalizată. Pe care îi investește în tehnologie și devine... DJ!!! Fizicul îl ajută, este un bărbat foarte bine și pe deasupra și inteligent. Banii încep să curgă, este invitat de high society la nunți și botezuri. Bani cu care cumpără un bar de noapte în nordul Portugaliei, la Caminha. La barul lui Jorge Mendes se putea încheia orice afacere, avea fete frumoase, băuturi nu prea contrafăcute și muzică bună.

Jorge, în vara anului 1996, pe o masă a barului lui, face o combinație strălucită, primul lui transfer din fotbal, îl transferă pe portarul Nuno Espírito Santo de la Vitoria Guimaraes la Deportivo La Corogne. În toamna aceluiași an, Jorge Mendes înregistrează firma lui ” GestiFute” care este astăzi celebră în cercul oamenilor de fotbal. În anul 2002 soarta face ca Jorge Mendes să întâlnească o anume Maria Dolores Aveiro, mămica grijulie a unui băiat de 17 ani pe nume Cristiano Ronaldo. Jorge are un dar, un har, să recunoască valoarea în fotbal, când o vede! Poate unde el nu a reușit să aibă talent! Câteva luni mai târziu ”CR7” părăsește clubul care l-a format, Sporting CP, ca să se alăture Manchester United. Transferul a costat 19 M€, din care 2M€ a fost partea lui Jorge Mendes. Restul este istorie. Cei doi au rămas apropiați, Jorge i-a fost martor la căsătorie lui Ronaldo. Cadoul celebrului fotbalist către agentul care l-a făcut celebru și bogat? O nimica toată, o insulă grecească!

Cum a reușit Jorge? Muncă, muncă și iar muncă, spune el! Minte, ca orice bărbat bine, care se respectă! Jorge Mendes este un adevărat și profund cunoscător al naturii umane, știe cum să se folosescă de oameni. Este întotdeauna CORECT îmbrăcat, dar nu OPULENT. Nu poartă bijuterii bărbătești, ceasuri de aur sau lanțuri de mitocani. Se uită întotdeauna în ochii celui cu care negociază cu un aer blând și zâmbitor. Haide-haide, o să ne îmbogățim amândoi! Are întotdeauna la îndemână o femeie tulburător de frumoasă. Nu scrie nimic, niciodată, poate cel mai important lucru. Ține minte, totul. Niști tipi au văzut că purta întotdeauna cu el o agendă de piele. Bingo, au zis indivizii, acolo se găsesc toate secretele lui Jorge Mendes - date, adrese, nume, cifre, bănci etc etc. Și au angajat cel mai mare hoț de buzunare ca să-i subtilizeze agenda lui Mendez. Nimic mai ușor, hoțul i-a luat-o când cina cu un partener, de pe masă. Când au deschis-o tipii în chestiune au făcut ochi de melc. Agenda, pe anul respectiv, era goală-goală, ca un fotomodel. Nimic scris de Jorge. Așa că au pus repede pe hoț să ducă agenda înapoi pe masa lui Jorge!

Jorge Mendez, în afacerea lui cu fotbaliștii s-a limitat la piața pe care o cunoștea, cu oamenii pe care îi cunoștea, cu tradițiile și păcatele cunoscute. O atitudine tipc capricorniană, căruia nu-i place să riște. A introdus ”pachetele de fotbaliști”, transferurile multiple și alte multe proceduri, unele nu prea ortodoxe. Dar, facem pariu că, cu toate dezvăluirile incriminatorii din Fotball Leaks, nu o să se întâmple nimic?

În pustnicia mea, cu morala mea mic burgheză nu știu dacă să condamn, sau să aplaud, pe un tip ca Jorge Mendes. Este un ”stăpân de sclavi”, de ”lanerie” iar fotbaliștii sunt ”gladiatori”, fără nicio îndoială. Le dă sportivilor valoare prin iscusința lui, ca agent, brooker. Le face fotbaliștilor viața mai ușoară, îi face bogați. Oare câți băieți, mai buni ca Ronaldo, o să bată toată viața mingea între blocuri, pentru că mama lor nu a întâlnit un agent de talia lui Jorge? Pe de altă parte, câți fotbaliști tineri au murit pe teren, numai în România? O duzină, două? ”Ave Caesar, morituri te salutant!”

Nu m-am hotărât, dacă să aplaud, sau să dau cu piatra, trebuie să mai reflectez, de aceea mâine, este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Încearcă să-ţi păstrezi zâmbetul şi trebuie să dai dovadă de calm și iscusință. După părerea celor din jurul tău, astăzi ești prea încăpățânat - este bine să mai faci şi unele compromisuri! Ești oarecum neatent, probabil din cauza frigului. Deși toate problemele din ultimul timp te-au făcut să-i neglijezi pe cei pe care îi iubeşti, astăzi iți vei putea răscumpăra atitudinea. Climatul astrologic general este favorabil. Dacă reuşeşti să-ţi stăpâneşti nerăbdarea şi elanul, dinamica ta prodigioasă, ei bine, în acest caz ai numai de câştigat. După cum bine ştii „graba strică treaba”!

TAUR Astăzi trebuie să te ocupi de cei dragi, de familie, ca situaţiile actuale să nu degenereze în probleme mai greu de rezolvat. Nu lasa situaţia să derapeze, să-ţi scape de sub control! Climatul astrologic este dinamic, te favorizează în domeniul social să găseşti înţelegerea de care ai atâta nevoie. Trebuie doar să ştii să te opreşti în această cursă către recunoaşterea identităţii proprii şi să nu te oboseşti peste măsură. Este momentul să redecorezi, sau măcar să te ocupi, să te gândeşti, la „cuibuşorul tău de nebunii”. Iarna, iată, a venit fără să-ţi ceară voie! Pe plan financiar este mometul unei hotărâri importante, pe care trebuie să o iei repede, fără să mai tragi de timp!

GEMENI Dimineața, evenimente păguboase şi oameni mediocri, sau numai stupizi, te atrag în discuţii fără sens şi finalitate. Pierzi timpul cu graţie, te enervezi, pentru că timpul înseamnă bani! Totuşi, ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale. Pe plan profesional nu sunt recomandate călătoriile lungi, mai ales cu masina sau autobuzul – evident de ce, iarna nu-i ca vara! Sprijinul îl găseşti tot la familia ta de acasă, probabil că este vorba de mâncare caldă! Primeşti câteva telefoane, ai câteva prilejuri bune de afirmare şi de rotunjire a buzunarelor - nu trebuie să le scapi pentru că se apropie Crăciunul, cheltuielile cu Revelionul şi ai nevoie de mai mulţi bani.

Descoperire MACABRA! Un politician roman, gasit in lacul Herastrau! Ce s-a intamplat cu acesta

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
13:49 Kovesi ARE UN PLAN ASCUNS şi elaborat, cu PUNCT FINAL la Cotroceni. Cine s-ar fi gândit? Breaking news 11:32 Kovesi ŞI CEL MAI MARE ABUZ din mandatul la DNA. Cine sunt „MÂNJIŢII DE PE LISTA NEAGRĂ”. Breaking news în Justiţie 09:16 Tudose A DEVOALAT MAREA MANEVRĂ de pe axa Dragnea-Toader. CE SE SCHIMBĂ LA DNA? Breaking news 22:49 KOVESI, MITRALIATĂ cu SENTINȚE DEFAVORABILE. Mihaela Iorga Moraru, CONCEDIATĂ ILEGAL! 22:34 „În dosar apare şi numele lui Ţiriac” Breaking news în România. MAI MULTE NUME GRELE sunt implicate 19:42 Date importante din „Dosarul penal Kovesi”. Avionul pentru Popa a costat 130.500 euro, spune Parchetul General 11:59 Să fie acesta SFÂRȘITUL pentru KOVESI? Va fi ANCHETATĂ de CEL MAI MARE DUȘMAN. Cândva a DAT-O AFARĂ, acum s-a întors roata 16:37 KOVESI insistă și declanșează RĂZBOIUL cu Adina FLOREA. Amănunte INCENDIARE 16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9” 11:29 Kovesi și fuga de marile procese de la Înalta Curte. Comentariu de Simona Ionescu 11:29 DE CE este ROMÂNIA ASTFEL? Cazul Kovesi din perspectiva imposturii. Editorial de Dan Andronic 11:20 BREAKING NEWS. Avem NUMELE ZIARISTEI care a fost DATĂ AFARĂ de Sebastian GHIȚĂ la cererea Laurei Codruța KOVESI 11:12 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 10:20 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA 09:24 Fosta șefă a DNA, vizată în 19 dosare la Parchetul General 08:27 IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news