Evenimentul Zilei > Politica > Secretarul general al NATO, multumit de cum merg pregatirile

Secretarul general al NATO, multumit de cum merg pregatirile

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, si presedintele Traian Basescu au convenit ieri, la Palatul Cotroceni, asupra agendei Summitului Aliantei Nord-Atlantice, care va avea loc intre 2 si 4 aprilie la Bucuresti.

„Summitul isi propune sa gaseasca solutii pentru Afganistan, pentru proiectele de extindere a Aliantei (cu Croatia, Macedonia si Albania – n.r.), pentru securitatea statelor membre, a Marii Negre si pentru cea energetica. Trebuie sa privim cu atentie si sa incercam solutii mai bune si pentru Georgia si chiar pentru Ucraina”, a spus Basescu la finalul intalnirii cu Scheffer, pe care l-a asigurat ca evenimentul ar putea incepe „si maine”.

Inainte de a ajunge la Cotroceni, secretarul general al NATO s-a oprit, impreuna cu sotia, si pe la Palatul Parlamentului, locul unde se va desfasura summitul. In cursul diminetii, Scheffer a facut, cu ministrul apararii, Teodor Melescanu, si cu seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, o evaluare a pregatirilor pentru evenimentul din aprilie, de care s-a declarat „foarte multumit”. La final, Melescanu i-a daruit oficialului NATO o sabie de ofiter din Regimentul de Garda.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: