Secretarul de stat demis de Ponta câştiga lunar peste 10.000 de lei de la Eximbank

Secretarul de stat demis de Ponta câştiga lunar peste 10.000 de lei de la Eximbank

Secretarul de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Constantin Cătălin Chiper, care a fost demis de premierul Victor Ponta, a câştigat în 2012 aproape 10.800 de lei net pe lună (adică peste 2.400 de euro) de la banca de stat Eximbank, informează Ziarul Financiar, citând declaraţia sa de avere.

Constantin Cătălin Chiper era membru în Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări, la  Eximbank, scrie zf.ro

Anterior, în perioada 2005-2012, Constantin Chiper a lucrat în cadrul Camerei Deputaţilor, unde a fost consilier parlamentar şi unde în ultimul an de activitate a câştigat peste 1.000 de lei net pe lună (aproximativ 200 de euro). La această sumă se adaugă şi indemnizaţia de aproape 600 de euro primită lunar pentru funcţia de secretar de stat în cadrul MAI, pe care o deţine din anul 2012 şi norma de hrană asigurată pentru aceeaşi funcţie în valoare de 100 de euro net pe lună.

Din anul 2005 el este membru al PNL şi de- a lungul timpului el a mai lucrat ca şef de birou pentru Primăria comunei Snagov (octombrie 2002 – martie 2003) şi ca şef de serviciu pentru Primăria sectorului 6 (martie 2003 – martie 2005).

Ne puteți urmări și pe Google News

Constantin Chiper este licenţiat în ştiinţe administrative şi absolvent al unui master în managementul serviciilor publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (SNSPA). În anul 2002, timp de de zece luni, el a fost şi referent tot în cadrul SNSPA.

Potrivit declaraţiei de avere, în 2012, Cătălin Chiper deţinea 25% din trei terenuri situate în judeţul Vrancea (30.000 de metri pătraţi de pădure, 18.000 de metri pătraţi de vie şi 20.000 de metri pătraţi de teren arabil), moştenite în 2004. În plus, el deţine şi un apartament în Bucureşti, cumpărat în anul 2004 şi este titular în proporţie de 25% a unei case moştenite tot în judeţul Vrancea.  

Premierul Ponta a anunţat demiterea lui în urma reacţiilor întârziate din partea MAI în cazul accidentului prin care doi oameni şi-au pierdut viaţa, după ce un avion a aterizat forţat luni, în munţii Apuseni. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • RESPECT! Studenta care a murit în ACCIDENTUL aviatic din Apuseni era VOLUNTARĂ în programul de transplant
  • CAUZA ACCIDENTULUI aviatic din Apuseni. AVIONUL avea GHEAȚĂ pe ARIPI. Ce voia să FACĂ IOVAN pentru A DEZGHEȚA avionul și CE A PROVOCAT PRĂBUȘIREA
  • UPDATE. Peste 400 de jurnalişti PROTESTEAZĂ faţă de PRACTICILE DEGRADANTE DIN PRESĂ. Andrei Pleşu, printre semnatari

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • AROGANŢĂ şi TUPEU. LUXUL și OPULENȚA clanului de ROMI care a LINȘAT cu BÂTELE un tânăr în PLINĂ STRADĂ | GALERIE FOTO
  • IMAGINI RARE cu explozia navetei Challenger| GALERIE FOTO
  • Vedetă depăşită în celebritate de PRIETENA-stripperiţă cu FUNDUL mare. E acuzata că l-a photoshopat / GALERIE FOTO