Evenimentul Zilei > Politica > Sebastian Ghiță transmite că o mare parte din echipa lui Victor Ponta se va duce în PRU. Imaginea fostului premier este folosită pe post de „LOCOMOTIVĂ”
Sebastian Ghiță transmite că o mare parte din echipa lui Victor Ponta se va duce în PRU. Imaginea fostului premier este folosită pe post de „LOCOMOTIVĂ”

Sebastian Ghiță transmite că o mare parte din echipa lui Victor Ponta se va duce în PRU. Imaginea fostului premier este folosită pe post de „LOCOMOTIVĂ”

Deputatul Sebastian Ghiță iese din nou în față cu mai multe declarații legate de fostul președinte, Traian Băsescu, dar și despre legăturile lui Victor Ponta cu PRU.

Într-un interviu pentru Ziarul Prahova, Sebastian Ghiță a vorbit despre relațiile sale cu fostul președinte al României și colaborarea sa cu el pentru „lovire” a justiției, colaborare pe care deputatul o reneagă.

„Nu am tot timpul aceleași idei cu ale domnului Băsescu. Nu este vorba despre lovit Justiția, ci despre faptul că există oameni și în DNA care încalcă legea. În ceea ce îl privește pe domnul Traian Băsescu, acesta are un proiect politic numit PMP, iar eu m-am alăturat, împreună cu domnul senator Daniel Savu și cu domnul profesor universitar Ion Eparu, unui proiect numit Partidul România Unită. În timp ce alți lideri politici precum Dragnea sau Gorghiu au o abordare mai globalistă – adică ne propun să ne predăm cu arme și bagaje străinilor – noi, cei de la Partidul România Unită, vedem altfel lucrurile. Firmele străine nu ajută cu nimic comunitatea, ci doar își slugăresc angajații și se întorc cu toți banii în țările lor. Noi trebuie să ne găsim identitatea economică proprie poporului român”, a transmis Sebastian Ghiță.

De asemenea, fostul deputat a mai vorbit și despre legăturile lui Victor Ponta cu Partidul România Unită, despre care o cataloghează ca fiind ca un tren, iar imaginea fostului premier este folosită ca o „locomotivă” de către PRU.

„Pe lângă măsurile pe care le vom propune, alături de eventualii noștri parteneri din Parlament, o mare parte din echipa guvernamentală a lui Victor Ponta va veni în Partidul România Unită. Mulți dintre miniștrii care au participat la succesul Cabinetului Ponta vor candida pe listele PRU la alegerile parlamentare. Pentru că PRU este un partid național, cu o doctrină care se trage din doctrina impusă partidului său de către Nicolae Iorga. Dacă Nicolae Iorga nu a fost un bun român și nu a ținut cu țara lui, atunci chiar că nu aș avea nimic de adăugat!… Este foarte simplu: PNL folosește imaginea lui Cioloș. Noi suntem cinstiți cu electoratul. Spunem că îl susținem pe Victor Ponta pentru funcția de premier. PSD, în prezent, nu anunță pe cine va susține pentru această funcție foarte importantă a statului. Însă, mai devreme sau mai târziu, lupta pentru funcția de prim-ministru se va da între Ponta și Cioloș. Iar PSD va trebui să țină cont de acest lucru. Este greșit ca să nu defilezi la alegeri cu cel mai important lider politic din România, așa cum face PSD, fiind o mare greșeală", a explicat Sebastian Ghiță pentru Ziarul Prahova.