Se poate circula pe noul tronson de 21,5 kilometri de pe Autostrada Soarelui. VEZI CUM ARATĂ

Se poate circula pe noul tronson de 21,5 kilometri de pe Autostrada Soarelui. VEZI CUM ARATĂ

Emil Boc, premierul României, şi Anca Boagiu, ministrul transporturilor, au inaugurat astăzi, cei 22 de km de pe Autostrada Soarelui care-i vor ajuta pe şoferi să evite aglomeraţia din Constanţa în drumul spre litoral.

"Astăzi, eu cred că românii primesc o veste bună. Toți cei care doresc să ajungă pe litoral pot să economiseacă timp și bani, iar constănțenii vor scăpa de trafic, ami ales din 30 septembrie când se vor finaliza lucrările de la podul de la Cernavodă”, a declarat premierul Emil Boc, prezent la inaugurarea celui mai nou tronson de pe Autostrada Soarelui, cu o lungime de 21,5 kilometri. Din aceștia 7 km fac parte din varianta ocolitoare a municipiului Constanța, iar 14 km din tronsonul de autostradă Medgidia-Constanța. Pe kilometri care fac parte din varianta ocolitoare a Constanței se va circula pe ambelee fire, în timp ce pe cei 15 kilometri de pe tronsonul care leagă Medgidia de Constanța se va circula doar pe un singur fir.

Prmierul a  apreciat că lucrarea a fost terminată cu două zile înainte de termen. Vom avea trei trimestre de creștere economică

Potrivit premierului, România are ”toate șansele să aibă trei trimestre  de creștere economică, dacă INS va confirma datele de la ministerul Finanțelor”.

Emil Boc a declarat că obiectivul Guvernului este de a susține lucrările de infrastructură și investițiile, lucru care va fi văzut și la rectificarea bugetară.

"În primele șase luni ale anului, am cheltuit cu 800 milioane de euro mai mult decât în aceeași perioadă din 2010, ceea ce arată că ministerele își fac treabă și în ceea ce privește investițiile”, a declarat premierul.

Șeful Guvernului le-a răspuns și celor care iau în derândere kilometri mici pe care România îi inaugurează, apreciind că în doi ani de criză s-au finalizat, așa cu țârâita, mai mulți kilometri de autostradă decât în vremea guvernării Tăriceanu, când economia duduia. Lucrările vor fi finalizate în iunie 2012 Prezentă la inaugurarea noului tronson din A2, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a declarat că lucrările la centura Constanței și la tronsonul Medgidia-Constanța vor fi finalizate în iunie 2012. ”Fiți convinși că se va respecta termenul de finalizare”, a declarat aceasta. Boagiu a precizat că circa 155 de milioane de euro au intrat în economie numai prin cumpărarea de materiale pe aceste două sectoare de autostradă. ”Aici lucrează 1.500 de oameni, iar dacă ținem cont că în construcții noi creăm cinci alte posturi pe orizontală și facem un calcum vedem impactul în economie”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Anca Boagiu a atacat firmele care blochează lucrările prin contestații, făcând referire directă la Tehnologica Radion care ține blocat proiectul de construcție a tronsonului doi al autostrăzii Timișoara-Lugoj, de pe Coridorul IV pan-european. ”Dacă vrei să ai legitimație de constructor pe autostrăzi, trebuie să lucrezi nu să blochezi lucrările prin contestații”, a declarat Boagiu. 5,2 mil. euro, costul unui km de autostradă din tronsonul inaugurat astăzi Îmbrăcat lejer, premierul Emil Boc a sosit însoțit de ministrul Transporturilor cu cinci minute înainte de ora fixată, acesta venind direct de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. După ce i s-a prezentat pe o hartă kilometrii care au fost dați în folosință astăzi, ministrul Transporturilor Anca Boagiu i-a precizat că în noiembrie vor fi finalizate parțial lucrările la tronsonul Medgidia-Constanța și la centura ocolitoare a Constanței, urmând ca cele două proiecte să fie gata cu totul în iunie 2012.  Un localnic s-a ținut după premier acuzând Guvernul de ”practici comuniste”, deoarece mulți dintre cei care au teren agricol în zona autostrăzii nu au primit încă deciziile de expropriere. Potrivit acestuia nivelul despăgubirilor se ridică la 17 eurocenți pe metru pătrat. Potrivit informațiilor furnizate de Daniela Drăghia, directorul general au Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) un kilometru de pe centura Constanței a costat 5,5 milioane de euro, iar prețul unui kilometru de pe tronsonul Medgidia-Constanța s-a ridicat la 5,2 milioane de euro. Premierul Emil Boc și ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat astăzi 21,570 de kilometri de pe Autostrada Soarelui. Tronsonul Medgidia - Constanţa este construit de Astaldi şi Max Boegl, pentru 211 milioane de euro asiguraţi de Banca Europeană pentru Investiţii şi bugetul de stat. La inagurare au participat oficiali din cadrul Companiei de Autostrăzi, inclusiv de la regionala Constanța, din cadrul Guvernului, din cadrul Ministerului Transporturilor. De asemenea, ianugurarea s-a făcut în prezența reprezentanților constructorului și ai angajaților.

Vedeţi poze cu noul tronson.

Ne puteți urmări și pe Google News