Evenimentul Zilei > Actualitate > Duminică SE ÎNCHIDE PODUL DE LA MĂRĂCINENI. Reparațiile vor dura aproximativ PATRU LUNI. Vor fi RESTRICȚII de TONAJ
Duminică SE ÎNCHIDE PODUL DE LA MĂRĂCINENI. Reparațiile vor dura aproximativ PATRU LUNI. Vor fi RESTRICȚII de TONAJ

Duminică SE ÎNCHIDE PODUL DE LA MĂRĂCINENI. Reparațiile vor dura aproximativ PATRU LUNI. Vor fi RESTRICȚII de TONAJ

Podul de la Mărăcineni, pe sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Capitală, se va închide duminică la ora 24.00. Circulatia vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricţionată în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, după cum urmează: - vineri între orele 10:00 - 22:00; - sâmbătă între orele 8:00 - 18:00; - duminică între orele 12:00 - 22:00. Reparațiile vor dura patru luni.

 

Prefectul de Buzău, Carmen Ichim, a anunţat azi că decizia ca obiectivul să rămână deschis şi în week-end şi să se închidă pentru lucrări de reparaţii capitale duminică noapte la ora 24.00 a fost luată în urma unei şedinţe cu toţi factorii responsabili. ”Astăzi am avut o discuţie o şedinţă de lucru cu constructorul, cu dirigintele de şantier, cu Primăria Buzău şi cu Primăria Mărăcineni, cu Consiliul Judeţean şi cu Drumuri Naţionale, dar şi cu Poliţia. S-a stabilit ce lucrări premergătoare sunt necesare, iar acestea vor fi realizate până duminică la ora 24.00, după care se va închide podul”, a declarat prefectul Carmen Ichim.

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţii este de aproximativ 130 de zile.

În urma consultărilor purtate cu reprezentanţii administraţiei publice locale, poliţiei rutiere şi a principalelor asociaţii profesionale ale patronatelor din transporturi, pe perioada desfăşurării lucrărilor, circulaţia vehiculelor rutiere se va desfăşura astfel:

În zilele de luni până joi, inclusiv, circulaţia se va desfăşura în ambele sensuri, pe podul nou de la Mărăcineni, pe o bandă pentru fiecare sens de deplasare, traficul rutier va fi semaforizat şi dirijat cu sprijinul poliţiei rutiere.

Circulatia vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricţionată în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, după cum urmează: – vineri între orele      10:00 – 22:00; – sâmbătă între orele    8:00 – 18:00; – duminică între orele 12:00 – 22:00.

Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricţionată şi în zilele de sărbătoare legală, după cum urmează: 30 aprilie şi 1 Mai – între orele 12:00 – 22:00; 27 mai şi 28 mai (prima şi a doua zi de Rusalii) – între orele 12:00 – 22:00; 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – între orele 12:00 – 22:00. 

Rute alternative

În vederea fluidizării traficului, pe toată perioada desfăşurării lucrărilor de reparaţii, șoferii pot utiliza următoarele rute alternative: 

Pentru relaţia Buzău – Râmnicu Sărat: 

–     DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila; DN22: Varianta Brăila – Grădiştea – Râmnicu Sărat;

–     DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila; DN23: Varianta Brăila – Măicăneşti: DN23B: Măicăneşti – Râmnicu Sărat;

 Pentru relaţia Buzău – Tecuci – Focşani:

–     DN2B: Buzău – Făurei – Varianta Brăila – Şendreni; DN25: Şendreni – Tecuci; DN24:Tecuci – Tişita; DN2: Tişita – Focşani; 

Pentru relaţia Ploieşti – Focşani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone şi înălţimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:  

–     DN1A: Ploieşti – Varianta Braşov; DN11: Varianta Braşov – Târgu Secuiesc; DN2D:Târgu Secuiesc – Focşani;

 Pentru relaţia Braşov – Focşani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone şi înălţimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul: DN11: Braşov – Târgu Secuiesc; DN2D: Târgu Secuiesc – Focşani; 

Pentru relaţia Braşov – Bacău, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone şi înălţimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul: 

–     DN11: Braşov – Chichiş; DN12: Chichiş – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc; DN12A: Miercurea Ciuc – Comăneşti;DN2G: Comăneşti – Moineşti – Bacău.