Evenimentul Zilei > Politica > Se ascut săbiile în PSD. Încă un lider județean îl face praf pe Vasile Dîncu
Se ascut săbiile în PSD.  Încă un lider județean îl face praf pe Vasile Dîncu

Se ascut săbiile în PSD. Încă un lider județean îl face praf pe Vasile Dîncu

După Mihai Tudose, un alt lider al PSD reacționează dur la afirmațiile lui Vasile Dîncu referitoare la organizațiile partidului din sudul țării care, deși câștigă alegeri, nu ar reprezenta nimic din punct de vedere politic.

Liderul PSD Constanța, Felix Stroe, susține că Vasile Dîncu n-ar trebui să facă discriminări între organizațiile PSD, cu atât mai mult cu cât a făcut parte din conducerea PSD Cluj care n-a obținut niciodată rezultate remarcabile.

„Este inadmisibil ca aceste afirmații «separatiste» să vină din partea unui personaj politic tocmai din Ardeal, care ar trebui să știe caracterul jignitor al unor asemenea diferențieri regionale. Domnul Dîncu a făcut parte din conducerea unei organizații PSD (Cluj) care n-a obținut niciodată în alegeri rezultate remarcabile și cu atât mai mult ar trebui să ia exemplu din experiența altor organizații de partid, indiferent de localizarea lor geografică.

Vehicularea unor așa-zise criterii de superioritate «geopolitică» este nu numai toxică, dar alimentează și alte curente separatiste, care consideră o regiune istorică mai «deșteaptă» decât alta”, a comentat Felix Stroe, citat de presa constănțeană.

El a mai precizat că cultura politică a unei țări, la care face referire Vasile Dîncu în declarațiile sale se bazează pe activitatea politică zilnică, iar nu doar pe cea din campaniile electorale. Drept urmare, fără a fi susținute de rezultate notabile, prelegerile teoretice ale lui Dîncu sunt „superflue”.

„Cultura politică a unei țări, despre care vorbește dl. Dâncu, e creată de activitatea politică concretă, de viața de partid de zi cu zi, de eforturile făcute nu numai în campaniile electorale și la adunările de alegeri. Contează rezultatele obținute și nu aparițiile meteorice, cu aer de superioritate și suficiență.Dacă criticile ar fi venit din partea unui lider de filială care a muncit și a obținut rezultate notabile, cu atât mai mult în Transilvania, poate că ar fi avut o substanță practică. Altminteri, prelegerile sale teoretice despre doctrine și programe ideologice sunt pur si simplu superflue”, a mai spus liderul PSD Constanța.

Ce-i transmite Stroe lui Dîncu

Totodată, Felix Stroe i-a transmis lui Vasile Dîncu să se gândească foarte bine, dacă dorește să revină în PSD și să preia conducerea Consiliului Național, având în vedere că în mai multe rânduri s-a arătat nehotărât în legătură cu acest pas.

„Dl. Dâncu «se gândește de două ori» să facă acest pas, de reîntoarcere în PSD, cu scopul declarat de a prelua șefia Consiliului Național al partidului. Poate ar trebui să se gândească de trei, de patru ori, sau să se gândească exact de câte ori a balansat, înauntrul și în afara PSD. Poate ar fi mai bine și pentru dânsul și pentru Partidul Social Democrat”, a transmis liderul organizației județene PSD Constanța.

Vasile Dîncu a spus, într-o emisiune la un post de televizune, că în acest moment, Transilvania și Moldova nu sunt reprezentate în PSD și că organizațiile județene din sudul țării care au obținut rezultate bune în ultimele alegeri nu reprezintă nimic din punct de vedere politic.

„E adevărat că sunt câteva județe din sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă, dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România. Știu că este nevoie de o revigorare a stângii. Este nevoie de o revigorare a stângii, dar o să mă gândesc de două ori până să fac acest pas”, a declarat Vasile Dâncu.

Declarația a provocat o reacție dură din partea fostului premier Mihai Tudose care l-a numit pe Vasile Dîncu, nici mai mult nici mai puțin decât „războinicu’ de lut cu papuci de pluș”, așa cum a arătat Evenimentul Zilei. Mihai Tudose i-a reproșat lui Vasile Dâncu faptul că nu a cîștigat nici un rând de alegeri, dar cu toate acestea susține că cei ce o fac nu sunt importanți și nu contează.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: