Evenimentul Zilei > Politica > Fostul premier Tudose, iritat de un ideolog PSD: „Războinicu’ de lut cu papuci de pluș”
Fostul premier Tudose, iritat de un ideolog PSD: „Războinicu’ de lut cu papuci de pluș”

Fostul premier Tudose, iritat de un ideolog PSD: „Războinicu’ de lut cu papuci de pluș”

O serie de declarații făcute de Vasile Dîncu la un post de televiziune din Cluj Napoca, referitoare la necesitarea democratizării PSD, l-au scos din sărite pe fostul premier Mihai Tudose, un apropiat al președintelui interimar Marcel Ciolacu. Într-o postare pe Facebook, acesta îl ironizează pe Dîncu, descriindu-l drept un războinic de lut cu papuci de pluș.

Fostul vicepremier din Guvernul Cioloș, Vasile Dâncu este susținut de mai multe organizații județene ale PSD pentru a ocupa poziția de președinte al Consiliului Național al PSD. În acest context, el a acordat un interviu televiziunii Look Plus din Cluj Napoca, unde a vorbit despre o eventuală candidatură la conducerea Consiliului Național, dar și despre necesitatea redemocratizării PSD.

„M-am gândit însă nu am ajuns până acum la niște concluzii care să fie decisive sau definitive pentru un răspuns afirmativ pentru că aici este vorba și de altceva. Este vorba de a reconstrui acea instituție. Consiliul Național ar trebui să fie o instituție care se ocupă așa cum era înainte și așa cum am stabilit în discuțiile cu colegii mei atunci când m-au chemat prima dată să mă instituționalizez sau să mă reinstituționalizez, o instituție care creează programul, creează comunicarea, face selecția persoanelor care ajung să fie promovate în funcții publice. (…)

Adică partidul trebuie să se redemocratizeze, să aibă instituții de genul acesta și trebuie făcute și echipe care pot duce asta la bun sfârșit. Eu nu sunt atât de narcisist să cred încât că singur aș putea să schimb cumva viața partidului. Este vorba de o echipă. Dacă voi găsi o echipă, de program știu eu cam ce ar trebui făcut, sigur că iau și sugestii de la alții, dar este nevoie de echipă și de instituționalizare”, a spus Vasile Dîncu, conform servuscluj.ro.

Ce l-a iritat pe fostul premier

Declarațiile care l-au iritat pe Mihai Tudose se referă la organizațiile PSD din județele din sudul României care, deși au înregistrat rezultate bune în alegeri, nu reprezintă mare lucru la nivelul partidului,  în opinia fostului vicepremier, comparativ cu celelalte, din restul țării, care îl susțin.

„În acest moment Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat. E adevărat că sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România. Știu că este nevoie de o revigorare a stângii. Este nevoie de o revigorare a stângii dar o să mă gândesc de două ori până să fac acest pas. Rămân un intelectual de stânga alături de partid așa cum este el.

Sigur că sunt obligat așa oarecum și mi-e și un pic rușine de organizațiile din Transilvania, din Banat, din Dobrogea sau din Moldova care au anunțat că mă susțin și că mă împing cumva în această zonă dar mă voi gândi foarte bine și o să vedem ce concluzie o să o tragem împreună cu conducerea de acum a partidului”, a mai spus Vasile Dîncu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE