George Becali a fost achitat de doi judecători de la instanţa supremă în dosarul "Valiza".
După mai multe ore de aşteptare şi două amânări de pronunţare, magistraţii Ştefan Pistol şi Cristina Arhir au stabilit că cei cinci inculpaţi în cauză sunt nevinovaţi şi că nu se poate vorbi de dare mită în acest dosar.
Celălalt judecător, Mariana Ghena, a considerat că Becali trebuie condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, la fel Teia Sponte, Victor Piţurcă sau Radu Gheorghe Marino, care ar fi trebuit pedepsiţi între unu şi doi ani, cu suspendare. Deciziile se iau cu majoritate de voturi, astfel încât Becali a fost achitat.
Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA la Completul de cinci judecători al instanţei supreme. Înainte de anunţul judecătorilor, Becali a convocat o conferinţă de presă acasă.
După verdict a apărut ca un boxer în ring, anunţând grav că, dacă era condamnat chiar şi cu suspendare, ar fi plecat din acestă "ţară a lui Satan". S-a lansat apoi într-un delir mistic: "Îi mulţumesc lui Hristos că în ţara mea domină Dumnezeu şi nu Satana (…) îmi era teamă de mentalitatea ţării mele".
Valiza se întoare la Gigi
În acelaşi timp, s-a decis ridicarea sechestrului de pe suma de 1,7 milioane de euro, bani aflaţi "la posesor" în celebra valiză care trebuia să ajungă în 2008 la fotbaliştii de la Universitatea Cluj pentru a câştiga meciul decisiv cu CFR Cluj.
Încurajat de achitare, Becali a transmis procurorilor să nu facă recurs, altfel va cere jumătate de milion de euro dobândă pentru perioada în care nu s-a putut folosi de aceşti bani.