Evenimentul Zilei > Justitie > SCLAVII LUI KOVESI, BĂGAȚI ÎN DISCIPLINAR PENTRU REA-CREDINȚĂ
SCLAVII LUI KOVESI, BĂGAȚI ÎN DISCIPLINAR PENTRU REA-CREDINȚĂ

SCLAVII LUI KOVESI, BĂGAȚI ÎN DISCIPLINAR PENTRU REA-CREDINȚĂ

Inspecția Judiciară a început, la plângerea formulată de luju.ro, cercetarea disciplinară a procurorilor Marius Bulancea, Paul Dumitriu și Jean Uncheșelu din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilitate infractiunilor de coruptie.

Cei trei apropiati ai lui Kovesi sunt cercetati pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t, din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si risca sa fie exclusi din magistratura pentru ca au deschis, cu rea-credinta, dosarul penal pe Ordonanta nr.13/2017, pentru a ancheta oportunitatea si legalitatea unui act normativ cu caracter de lege emis de o alta putere a Statul, respectiv Guvernul, scrie LumeaJustitiei.

Informatia bomba este cuprinsa in Rezolutia pe care Inspectia Judiciara a trimis-o Lumeajustitiei.ro prin care ne-a anuntat ca a clasat plangerea Jurindex Media SRL in ce priveste incalcarea unor dispozitii din Legea 303/2004 de catre Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar si procurorul sef al DNA Laura Kovesi, dar au decis in schimb cercetarea Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar pentru incalcarea Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor, mai scrie sursa citată.