Totodată, o altă persoană este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată. Procurorii precizează că, în perioada aprilie – septembrie, aceasta ar fi pretins şi ar fi primit de la 61 de persoane sume de bani cuprinse între 1.000 – 1.500 lei, pentru a le ajuta să obţină pensii de invaliditate în condiţiile în care acestea nu ar fi trebuit să beneficieze. 

„Din sumele primite, inculpata remitea o parte din bani (în jur de 300 – 400 lei) medicului Faur Alexandru care, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate şi la eliberarea deciziilor asupra capacităţii de muncă pentru cele 61 de persoane”, explică anchetatorii.

Luni, când inculpata ar fi primit „șpagă” de 600 de lei, din care 300 de lei i-ar fi dat lui Alexandru Faur, a avut loc flagrantul.

Faţă de Alexandru Faur, procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar, pe 60 de zile, începând cu ziua de miercuri.