„Privitor la calitatea slabă, îndoielnică, a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a României, îmi cer scuze în numele meu personal şi al COSR, atât sportivilor care au avut de suferit, cât şi opiniei publice. La întoarcerea în ţară, după Jocurile Olimpice, vom demara o anchetă internă în cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat şi care sunt măsurile luate, sancţiunile aplicate. Toţi cei vinovaţi vor plăti, indiferent de locul pe care îl ocupă. Vom informa neîntârziat opinia publică de rezultatele anchetei. COSR va pune în continuare la dispoziţia organelor Statului toate datele şi informaţiile solicitate în acest caz", a promis Alin Petrache.

“În calitate de preşedinte al COSR, voi face ceea ce am anunţat încă de la începutul anului, îmi voi depune mandatul Adunării Generale pentru că analiză activităţii să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic. Acelaşi lucru îl voi cere vicepreşedinţilor COSR şi tututor membrilor Comitetului Executiv”, mai precizează Petrache într-un comunicat postat pe siteul cosr.ro.

Vineri au avut loc percheziţii la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acesta fiind, conform Poliţiei, „susceptibil de contrafacere”, iar de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) au fost ridicate documente.

Poliţiştii a efectuat trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la sediul social şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale specializate în comerţ cu articole sportive. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de firma Pax Creative Sports, mai scrie digi2.ro.

Te-ar putea interesa și: