Reprezentanţii editurii au depus, astăzi, la Secţia 2 Poliţie o plângere penală pentru furt împotriva proprietarului clădirii, medicul stomatolog, Alexandru Schally.

Motivul: deşi nu are încă o decizie irevocabilă a Curţii Supreme, medicul a decis – la aproximativ două săptămâni după ce a pus "lanţuri" pe porţile casei – să mute bunurile editurii într-un alt spaţiu.

"Un echipaj de poliţie a pornit, în câteva minute de la primirea sesizării, în urmărirea unui microbuz în care fuseseră încărcate mai multe cărţi ce aparţineau editurii. Agenţii au oprit transportul şi au indisponibilizat cărţile. Vom continua cercetările în acest caz, iar, la finalul lor, vom vedea dacă volumele vor rămâne sau nu confiscate", au explicat oamenii legii.

"Distrug bunuri intelectuale"

Pe de altă parte, poliţiştii susţin că proprietarul i-a notificat pe oficialii de la Curtea Veche că, în cazul în care nu-şi vor ridica bunurile, le va muta într-un spaţiu pe care l-a închiriat în acest sens.

"Mi-au trimis o notificare, dar care nu avea ataşat vreun titlu executoriu, ci era o simplă foaie de la un avocat tânăr, individual, folosit pentru mizerii, prin care Alexandru Schally mă anunţă că îmi scoate obiectele din editură. Au luat cărţi de muncă, servere, harduri, ştampile, manuscrise, facturi, obiecte personale, ale mele şi ale angajaţilor. Este furt calificat, asemenea a buzuri n-au fost văzute de mult. (…) Distrug bunuri intelectuale, valorile societăţii noastre adunate de această instituţie de cultură", a precizat, la rândul său, directorul editurii, Iren Arsene. (A contribuit Alexandra Olivotto)