Evenimentul Zilei > Justitie > SCANDALUL PROTOCOALELOR SRI continuă. Tăriceanu caută NOI MODALITĂȚI LEGALE pentru DECLASIFICAREA lor
SCANDALUL PROTOCOALELOR SRI continuă. Tăriceanu caută NOI MODALITĂȚI LEGALE pentru DECLASIFICAREA lor

SCANDALUL PROTOCOALELOR SRI continuă. Tăriceanu caută NOI MODALITĂȚI LEGALE pentru DECLASIFICAREA lor

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, caută noi modalități legale prin care să facă posibilă declasificarea protocoalelor dintre SRI și alte instituții.

Președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat astăzi, că PSD și ALDE vor căuta noi soluții pentru declasificarea protocoalelor dintre SRI și instituțiile din justiție. CCR a decis că legea prin care acestea urmau să fie declasificate nu este constituțonală.

„Sincer să vă spun nu pot să spun că mă așteptam sau nu, deciziile CCR sunt suverane și trebie să le respectăm și când nu ne convin. Problema juridică și politică a ilegalității protocoalelor rămâne. CCR nu a decis că protocoalele sunt legale, ci doar că legea prin care ele urmau să fie declasificate este ilegală. CCR nu are obiectiuni față de problema de fond, ci numai față de formula de legiferare.

Trebuie găsită o soluție cât mai repede pentru declasificarea lor legală”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, conform Hotnews.