Evenimentul Zilei > International > SCANDAL MONSTRU China și SUA. De aici poate începe al Treilea RĂZBOI MONDIAL. Acuzații dure la adresa lui OBAMA
SCANDAL MONSTRU China și SUA. De aici poate începe al Treilea RĂZBOI MONDIAL. Acuzații dure la adresa lui OBAMA

SCANDAL MONSTRU China și SUA. De aici poate începe al Treilea RĂZBOI MONDIAL. Acuzații dure la adresa lui OBAMA

Un bombardier american a intrat săptămâna trecută în zona revendicată de Beijing în Marea Chinei de Sud. În urma acestui incident, China a trecut la amenințări dure la adresa SUA.

Chinezii, prin vocea minsitrului Asiatic al Apărării, spun că incidnetul este interpretat ca o provocare militară. De asemenea, ministrul chinez al Apărării a dat asigurări că țara sa va face orice pentru a-și apăra suveranitatea teritorială, informează cnn.com.

De cealaltă parte, Pentagonul a răspuns că incidentul a avut loc în timpul unui exerciţiu militar şi că pilotul aeronavei nu a avut nicio intenţie să încalce apele teritoriale ale Chinei.de asemenea, mass media de peste Ocean susține că vremea nefavorabilă l-ar fi determinat pe pilot să se abată de la cursul iniţial. Incidentul are loc după ce luna trecută alte două bombardiere americane au zburat foarte aproape de zona disputată din Marea Chinei de Sud.