Evenimentul ZileiJustitieSCANDAL ÎN LUMEA INTERLOPĂ. Ameninţări teribile cu moartea şi DEZVĂLUIRI de senzaţie despre MANEVRELE SÂNGEROASE, folosite pentru LICHIDAREA DUŞMANILOR

SCANDAL ÎN LUMEA INTERLOPĂ. Ameninţări teribile cu moartea şi DEZVĂLUIRI de senzaţie despre MANEVRELE SÂNGEROASE, folosite pentru LICHIDAREA DUŞMANILOR

SCANDAL ÎN LUMEA INTERLOPĂ. Ameninţări teribile cu moartea şi DEZVĂLUIRI de senzaţie despre MANEVRELE SÂNGEROASE, folosite pentru LICHIDAREA DUŞMANILOR
Timişoara, Lugojul şi zonele adiacente au fost ani la rând terorizate de mafia ţigănească, iar printre liderii acesteia se afla şi temutul ”Viscol”, pe numele său real Iulian Boţ.

Interlopii erau protejaţi de fosta conducere a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, iar poliţiştii ”s-au dus la fund” o dată cu ei. Procurorii au avut de-a face cu o serie de denunţuri, iar acum un personaj odată apropiat interlopilor s-a hotărât să rupă tăcerea pentru CANCAN.ro. Acesta este nimeni altul decât finul manelistului Adi Minune!

Declinul clanului Viscol a început în luna februarie a anului trecut, când au fost arestaţi doi comisari-şefi, fostul şef al IPJ Timiş, Sorin Muntean, respectiv şeful interimar al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Dumitru Pavel, arăta evz.ro.

Odată cu ei au fost reţinuţi liderul rromilor din Lugoj, Iulian Boţ, zis ”Viscol” şi un avocat din cadrul Baroului Timiş, Marin Bîlc, toţi fiind acuzaţi de activităţi de crimă organizată. De numele lui Viscol sunt legate afaceri imobiliare dubioase în oraş, clanul însuşindu-şi multe clădiri istorice, printre care şi fostul Cinematograf ”Capitol”. La mai bine de un an, unul din foştii apropiaţi ai lui ”Viscol” s-a hotărât să-i plătească o poliţă şi a povestit o serie de fapte inimaginabile într-un presupus stat de drept! Numele ”denunţătorului” are greutate, cu atât mai mult cu cât este chiar unul din finii celebrului Adi Minune! Manelistul nu este străin de lumea interlopă pentru că obişnuieşte să cânte la evenimente la care iau parte membrii ei.

Căldăraş Ion, zis ”David” a făcut ”denunţul”  după ce a primit ameninţări cu moartea de la membrii clanului ”Viscol”. ”Pi…tule, nu scapi de noi nici tu nici tatăl tău, bucură-te cât mai e în viaţă, ştii că l-a pus socrul meu Viscol la răcoare, i-a dat lecţie şi mai urmează, l-a făcut cu cap, i-a pus grenadă şi pistol şi fraierul s-a dus la locul lui şi urmează iar”. Acesta este mesajul, în variantă literară, primit de ”David” de la Martin Boţ, ginerele lui Viscol, şi care l-a determinat să rupă tăcerea!

Ginerele lui Viscol face însă referire la fapte reale, cuprinse chiar în referatul de arestare preventivă întocmit de procurori pentru ”Viscol”. ”Pe fondul luptei pentru a intra în posesia imobilelor de patrimoniu din centrul Lugojului, între membrii clanului ”Viscol” şi membrii altor clanuri de rromi rivale au izbucnit, de-a lungul timpului, diferite confruntări deosebit de violente – ca exemplu, situaţiile conflictuale din 2009 când membri ai clanului ”Viscol” au tras mai multe focuri de armă în casa unei familii rivale, gloanţele trecând prin geamuri şi ajungând până în curtea interioară, sau înscenarea pusă la cale unei alte familii rivale, prin „plantarea” unui pistol şi a unei grenade în locuinţa acestora, vizată ulterior de o percheziţie a organelor de poliţie; cazul din 2013, când liderul clanului ”Viscol” împreună cu mai multe persoane au pătruns în locuinţa unui rival, pe care l-au împușcat în ambele picioare etc.”

”Vă aduc la cunoştinţă ca în anul 2008 luna mai Boţ Iulian zis ”Viscol” a plasat o grenadă şi un pistol la domiciliul lui Popescu Ioan zis Turculeţ, tot el şi cu fostul şef IJP Timiş, domnul Palade care era un bun prieten cu Viscol, au organizat o percheziţie la domiciliul tatălui meu Popescu Ioan şi au găsit grenada şi pistolul direct la locul ştiut de ei în urma căruia tatăl meu a făcut 6 luni de puşcărie după care a fost eliberat din lipsă de probe. În acest dosar majoritatea martorilor au fost ameninţaţi atât de poliţişti din acea vreme cat şi de familia lui Bot Iulian zis Viscol, ma refer la martorii (vecini) care au sesizat poliţia. ”

”Acest individ pe zi ce trece devine mai periculos. În data de 16.08.2013 tot acest Boţ Iulian zis Viscol a împuşcat pe numitul Mihai Ioan zis ”Ionel” in ambele picioare . Chiar fostul poliţist ”domnul Coco” de la judiciara din Lugoj a strâns cartuşele de jos fără avea o mănuşă pe mană cum se procedează pentru a ascunde probele; eram de față când s-a întâmplat incidentul nefericit pe strada Mărăşeşti. Câteva luni mai târziu acesta este eliberat şi achitat (…) Tot acest Boţ Iulian zis Viscol în urmă cu 10-11 ani la o nuntă înainte de ora 12 să mergem la biserică cu tinerii căsătoriţi Viscol a tăiat urechea lui Ciurar Dorin care culmea ironiei chiar el era socrul mic.

Urechea i-a fost tăiată şi aruncată pe jos în văzul invitaţilor. În acea vreme Claudiu Chebici era comandantul poliţiei el cunoaşte cazul mai bine decât oricine. Din păcate nunta s-a spart, tinerii nu s-au mai căsătorit şi totuşi Viscol nu a executat nici o zi de puşcărie. Vă şi zic de ce, pentru că familia victimei a fost ameninţată că dacă depune plângere împotriva lui până diseară vor muri cu tot cu familia lor.

Chiar eu la rugămintea lui Viscol am luat caseta care se filma la nuntă şi au prins chiar şi faza cu urechea tăiată. Eu şi tatăl lui Viscol ne-am dus şi am ars caseta la ieşire din oraş. Din păcate, încă trăim cu acest individ periculos care terorizează atât români cat şi ţigani. Atâta influenţă are încât a cumpărat şi fostul cinematograf Capitol şi l-a transformat în apartamente de închiriere acesta fiind clădire de patrimoniu ”.


Accesează: