Evenimentul Zilei > Sport > Performanțe uriașe în schiul românesc! A plouat cu medalii
Performanțe uriașe în schiul românesc! A plouat cu medalii

Performanțe uriașe în schiul românesc! A plouat cu medalii

Românii au câștigat șase medalii la unul dintre cele mai tari concursuri de schi.

O româncă a câștigat ambele curse la cea de-a treia ediție a competiției de schi alpin de nivel internațional FIS Children Trophy din Poiana Brașov. Sportiva Jennifer Barbara Nagy Remetean a ieșit pe primul loc miercuri la slalom uriaş și joi la slalom. În total, ai noștri au cucerit șase medalii.

Printre tarile care au pariticipat la competiția organizată în masivul Postăvaru se numară Austria, Georgia, Slovacia, Bulgaria, Grecia, România, Ungaria si Brazilia.

LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

Slalom Uriaș

La proba Slalom Uriaș, U14 băieți, primul loc a fost câștigat de România, prin Alexandru-Matei Oancea, cu un timp de 44.34. La o diferență de 2.65 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat tot România, cu David Cernea având un timp de 46.99, iar al treilea loc a fost ocupat de Slovacia, reprezentantă de Hugo Rybar, cu 47.17.

La proba Slalom Uriaș, U14 fete, pe primul loc s-a clasat România, prin Jennifer Barbara Nagy Remetean, cu un timp de 46.84, urmată de Alexa Partos, din Ungaria, la o diferență de 1.36 secunde cu 48.20, în timp ce al treilea loc i-a revenit tot Ungariei, reprezentată de Zsofi Gal, cu un timp de 48.34.

La proba Slalom Uriaș, U16 băieți, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Niklas Kurz, cu un timp de 1:26.37, urmat de Felix Ebner, tot din Austria, la o diferență de 0.04 secunde cu 1:26.41, în timp ce al treilea loc a fost cucerit tot de Austria, prin Giacomo Ladstatter, cu un timp de 1:27.17.

La proba Slalom Uriaș, U16 fete, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Anna Rauchmann, cu un timp de 1:26.34, urmată de Amelie Gstrein, tot din Austria, la o diferenta de 2.50 secunde cu 1:28.84, în timp ce al treilea loc i-a revenit Ungariei, reprezentată de Anna Kiss, cu un timp de 1:33.75.
Slalom

La categoria de vârstă U14 baieti, proba de Slalom a fost câștigată de Slovacia, Hugo Rybar având un timp de 1:35.59. La o diferență de 2.67 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat Ungaria, prin Szelyes Szilard Szabo cu 1:38.26. Iar locul al treilea a revenit României, prin Petru Luca Drăghici care a reușit un timp de 1:38.63.

De asemenea, la proba de Slalom, U14 fete, România a ocupat primul loc, prin Jennifer Barbara Nagy Remetean cu un timp de 1:35.95. Pe al doilea loc, la o diferenta de 0.04 secunde, s-a clasat tot România, reprezentată de această data de Corlățeanu Ioana, cu un timp de 1:35.99, în timp ce pe al treilea loc s-a clasat Ungaria, prin Zsofi Gal cu timpul de 1:40.90.

 

În ceea ce privește proba de Slalom, U16 băieți, Austria a câștigat primul loc, prin Niklas Kurz, care a reușit un timp de 1:23.32. Pe al doilea loc s-a situat tot un reprezentant al Austriei, mai precis Giacomo Ladstatter, cu 1:26.10, iar al treilea loc a fost ocupat de Brazilia, prin Valentino Caputi cu un timp de 1:29.39.

 

La proba Slalom, fete U16, primul loc a fost castigat de Austria, prin Anna Rauchmann, cu un timp de 1:25.51, iar la o diferență de 0.43 de secunde, s-a calificat tot Austria pe locul doi, reprezentată de Melanie Dittinger, cu 1:25.94. De altfel, al treilea loc a revenit Ungariei, Anna Kiss având un timp de 1:30.90.

Antrenorii străini: „ORGANIZARE EXCEPȚIONALĂ”

Antrenorii sportivilor străini au descris, la unison, cea de-a treia ediție a FIS Children Trophy drept una „excepțională”. „A fost cea mai bună competiție la care am participat vreodată! Și am fost un schior activ în ultimii 20 de ani. Clar a fost cea mai grozavă! România este pregătită pentru competiții și mai mari și sunt convins că vor apărea aici curse de mare anvergură! „, a marturisit antrenorul Georgiei, Ika Abramashvili.

Căpitanul echipei Austriei, Stefan Grugger, a afirmat: „A fost o placere pentru noi sa concuram aici. Modul în care a fost organizată competiția a fost excelent, la fel și pârtia. Am fost și anul trecut și vom veni și anul viitor”.
„FIS este un concurs foarte important pentru schiorii care fac performanță. La FIS iei puncte care-ți clarifică locul în clasamentul Mondial. Nu există diferență de calitate a pârtiilor sau în privința organizării față de alte țări din Europa de Vest și cea din Poiana Brașov”, declara recent multiplul campion național și internațional la schi Ioan Valeriu Achiriloaie.

Dupa trei editii extrem de reusite ale concursului de schi alpin pentru copii si tineret, FIS Children Trophy, Asociatia de Turism Poiana Brasov împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, adaugă în palmares o competiție spectaculoasa de schi: FIS SES 2020 pe 18-21 februarie.

„În urma demersurilor făcute de Federația Română de Schi Biatlon și, bineînțeles, după ce ne-am dovedit la nivel internațional capacitățile organizatorice și de infrastructură competițională în ultimele două sezoane, am primit și competiția FIS SES 2020. Numai faptul că am primit-o în luna februarie, care se știe că este o lună foarte aglomerată, este un semn clar că încet, dar sigur, vom avea ocazia să organzăm în Poiana Brașov etape și curse de un nivel superior. Săptămâna viitoare ne vom bucura de prezența secretarului general al Federației Internaționale de Schi, Sarah Lewis”, conchide Dan Ghiță, președintele FIS Children Trophy.