Evenimentul Zilei > Actualitate > Şase cazuri de narcolepsie la persoane vaccinate contra gripei porcine
Şase cazuri de narcolepsie la persoane vaccinate contra gripei porcine

Şase cazuri de narcolepsie la persoane vaccinate contra gripei porcine

Şase cazuri de narcolepsie, trei la adulţi şi trei la copii, au fost semnalate în Franţa l apersoane care au fost vaccinate împotriva virusului A/H1N1, a anunţat, astăzi, Agenţia franceză pentru Siguranţă în Sănătate, citată de AFP.

Cinci dintre cazuri au fost semnalate imediat după administrarea vaccinului Pandemrix, produs de laboratoarele farmaceutice britanice GlaxoSmithKline (GSK), în timp ce al şaselea a dezvoltat boala după ce a fost injectat cu Panenza, vaccin produs de Sanofi-Pasteur (grupul Aventis).

„În această fază, o legătură între vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 şi apariţia bolii nu a fost încă stabilită cu exactitate”, a subliniat Agenţia franceză pentru Siguranţă în Sănătate, în cadrul unui comunicat de presă.

Oficialii Agenţiei au adăugat că, în prezent, situaţia este analizată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMEA) care colaborează cu toate autorităţile în domeniu.

Narcolepsia este o boală provocată de tulburări ale sistemului nervos central, caracterizată prin necesitatea irezistibilă de a dormi. Ea este urmată, adesea, de cataplexie, o afecţiune care se manifestă prin încetare bruscă și de scurtă durată a oricărei mișcări, fără pierderea conștiinței. Aceasta din urmă este, de cele de mai multe ori, provocată de emoţii puternice.

Pe  18 august, o agenţie de presă din Suedia a semnalat apariţia a 6 cazuri de narcolepsie la zece luni după vaccinarea împotriva gripei porcine. Cei afectaţi erau copii între 12 şi 16 ani.
    

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: