Evenimentul Zilei > International > Sarkozy respinge cu nervozitate acuzaţiile privind finanţarea de la Gaddafi
Sarkozy respinge cu nervozitate acuzaţiile privind finanţarea de la Gaddafi

Sarkozy respinge cu nervozitate acuzaţiile privind finanţarea de la Gaddafi

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a negat, azi, faptul că ar fi primit bani de la fostul lider libian Muammar Gaddafi, pentru a-şi finanţa campania prezidenţială din 2007, relatează presa internaţională.

Siteul Mediapart a anunţat, aseară, că regimul lui Gaddafi i-a oferit 50 de milioane de euro lui Sarkozy, pe care să-i folosească în campania electorală, şi a citat un document folosit în investigarea unui atentat cu bombă din oraşul pakistanez Karachi, în care au fost omorâţi 11 cetăţeni francezi.  

"Dacă Gaddafi mi-a finanţat campania electorală, atunci n-am fost prea recunoscător", a spus Sarkozy, când un jurnalist l-a întrebat despre acest lucru la postul de televiziune TF1.
"Acuzaţii fără acoperire"

Sarkozy s-a răstit la o jurnalistă, care l-a întrebat despre acest raport şi despre faptul că fiul lui Gaddafi, Saif al-Islam, a susţinut acelaşi lucru, în martie 2011. Liderul francez a acuzat-o pe jurnalistă că a simpatizat cu Gaddafi cel tânăr, care este arestat de miliţiile libiene.
"Îmi pare rău pentru tine dacă tu eşti purtătoarea de cuvânt a fiului lui Gaddafi", a spus Sarkozy, vizibil enervat de întrebare. "Gaddafi, care este cunoscut pentru faptul că vorbeşte prostii, a spus şi că ar exista nişte cecuri. Ei, atunci ar trebui să continue acuzaţiile şi să arate aceste cecuri", a spus preşedintele.

Purtătoarea de cuvânt a lui Sarkozy, Nathalie Kosciusko-Morizet, a negat şi ea, azi-dimineaţă, faptul că ar exista dovezi în acest sens, suţinând că acuzaţiile au fost fost făcute fără acoperire.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: