Sarkozy respinge cu nervozitate acuzaţiile privind finanţarea de la Gaddafi

Sarkozy respinge cu nervozitate acuzaţiile privind finanţarea de la Gaddafi

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a negat, azi, faptul că ar fi primit bani de la fostul lider libian Muammar Gaddafi, pentru a-şi finanţa campania prezidenţială din 2007, relatează presa internaţională.

Siteul Mediapart a anunţat, aseară, că regimul lui Gaddafi i-a oferit 50 de milioane de euro lui Sarkozy, pe care să-i folosească în campania electorală, şi a citat un document folosit în investigarea unui atentat cu bombă din oraşul pakistanez Karachi, în care au fost omorâţi 11 cetăţeni francezi.  

"Dacă Gaddafi mi-a finanţat campania electorală, atunci n-am fost prea recunoscător", a spus Sarkozy, când un jurnalist l-a întrebat despre acest lucru la postul de televiziune TF1. "Acuzaţii fără acoperire"

Sarkozy s-a răstit la o jurnalistă, care l-a întrebat despre acest raport şi despre faptul că fiul lui Gaddafi, Saif al-Islam, a susţinut acelaşi lucru, în martie 2011. Liderul francez a acuzat-o pe jurnalistă că a simpatizat cu Gaddafi cel tânăr, care este arestat de miliţiile libiene. "Îmi pare rău pentru tine dacă tu eşti purtătoarea de cuvânt a fiului lui Gaddafi", a spus Sarkozy, vizibil enervat de întrebare. "Gaddafi, care este cunoscut pentru faptul că vorbeşte prostii, a spus şi că ar exista nişte cecuri. Ei, atunci ar trebui să continue acuzaţiile şi să arate aceste cecuri", a spus preşedintele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Purtătoarea de cuvânt a lui Sarkozy, Nathalie Kosciusko-Morizet, a negat şi ea, azi-dimineaţă, faptul că ar exista dovezi în acest sens, suţinând că acuzaţiile au fost fost făcute fără acoperire.