Sărbătoarea vinului, la Timişoara

Sărbătoarea vinului, la Timişoara

Vinul este sărbătorit, la Timişoara, în acest sfârşit de săptămână, lui fiindu-i dedicate cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri, „Vinvest”, şi cea de-a V-a ediţie a Concursului Naţional de Băuturi Alcoolice.

Salonul, ce-şi deschide porţile între 16-18 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri, îşi propune să promoveze atât producătorii ce lucrează în domeniul vinului şi viticulturii. Alături de vinurile din principalele podgorii româneşti, la eveniment vor fi prezentate şi băuturi din Slovenia, Serbia, Italia, Spania, Chile, Noua Zeelandă, Austria, Franţa, Italia, Africa de Sud etc.

„Vinul românesc a ajuns la o calitate ce-l face să fie apreciat şi pe plan internaţional, de la concursurile de oriunde din lume, revenind în ţară medaliat”, a declarat oenologul Viorel Stoian, preşedintele de onoare al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România.

Vin cu medalii

Ne puteți urmări și pe Google News

Sâmbătă timişorenii vor afla şi care sunt cele mai bune vinuri produse anul trecut la noi în ţară, peste 160 de probe fiind înscrise la Consursul Naţional de Băuturi Alcoolice. Vinurile-probe vor fi degustate de oenologii din juriu mâine şi joi, iar sâmbătă, de la ora 12, vor fi anunţate vinurile câştigătoare.

Acesta este sigurul concurs dedicat vinurilor româneşti. Potrivit statisticilor, România, ca ţară viticolă, deţine un număr de 37 podgorii, din care fac parte 123 de centre viticole, la care se adaugă 40 de centre viticole independente, situate în afara podgoriilor.

Jidvei lansează în premieră, la Salonul Internaţional de Vinuri VinVest 2010, cel mai nou vin, un  Sauvignon Blanc care a primit deja cele mai bune referinţe de la oenologi.

„Este un vin obţinut într-un an cu o recoltă foarte bună, un vin amplu, generos, demisec”, explică directorul Complexului de vinificaţie Jidvei, dr. Ing. oenolog Ioan Buia.