Evenimentul Zilei > Justitie > ȘANTAJ LA FRATELE PREȘEDINTELUI. Probele video „zdrobitoare” NU SUNT CONCLUDENTE. Judecătorii au decis: ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest.
ȘANTAJ LA FRATELE PREȘEDINTELUI. Probele video „zdrobitoare” NU SUNT CONCLUDENTE. Judecătorii au decis: ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest.

ȘANTAJ LA FRATELE PREȘEDINTELUI. Probele video „zdrobitoare” NU SUNT CONCLUDENTE. Judecătorii au decis: ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest.

Înregistrările video şi audio depuse de avocatul Pavel Abraham în dosarul de şantaj la fratele președintelui, Mircea Băsescu, nu i-au convins pe magistraţii constănţeni să îl elibereze pe Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial. Avocatul acestuia, Pavel Abraham, spunea, înaintea deciziei magistraților, că probele aduse de el și depuse la instanță „sunt concludente” și îi pot asigura libertatea clientului său pentru care ceruse revocarea măsurii arestării preventive. Cu toate acestea, Constantin rămâne încarcerat.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, în această după amiază, eliberarea lui Marius Constantin, arestat în data de 30 mai după ce a fost prins în flagrant primind 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, într-o acţiune organizată de DNA Constanţa.  Judecătorii au respins şi revocarea controlului judiciar pentru Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, şi a fratele ei, minor de 17 ani.

„Probele” nu l-au salvat

Astăzi dimineaţă, înainte de a intra în sala de judecată, Pavel Abraham, se arăta „încrezător” în judecata magistraţilor constănţeni, prezentându-le înregistrări audio şi video care ar proba că fratele preşedintelui ar fi primit 600.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial. Sunt aceleaşi înregistrări pe care Pavel Abraham le-a oferit şi procurorilor DNA, vineri la Constanţa, în sprijinul clientului său Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, cercetat pentru două cazuri de şantaj la Mircea Băsescu şi un al treilea la omul de afaceri Marian Căpăţână.

„Cererile au fost respinse ca nefondate” a declarat pentru EVZ purtătorul de cuvânt al Tribunalului Constanţa, Lucian Lică, magistratul care a şi judecat solicitările pentru Marius Constantin, soţia lui Izaura şi cumnatul său de 17 ani. 

Argumentele DNA

În data de 30 mai DNA Constanţa a informat: „În ordonanţa de reţinere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 şi 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunţător în cauză, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie. Ameninţările  au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul  Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante. Faţă de celelalte două persoane, inculpata Anghel Izaura şi  un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar”

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.