Evenimentul Zilei > Actualitate > Sancţiuni pentru agresoarele de la „Cuza“
Sancţiuni pentru agresoarele de la „Cuza“

Sancţiuni pentru agresoarele de la „Cuza“

Cele trei eleve care au bătut şi mutilat o fată de 12 ani vor fi mutate la alte unităţi de învăţământ şi vor primi nota doi la purtare în semestrul doi, a decis ieri Consiliul de administraţie al Colegiului „Elena Cuza“ din Capitală.

„Sancţiunea va fi pusă în practică în câteva zile. Mai întâi vor fi informate familiile celor trei eleve despre decizia consiliului de administraţie privind sancţiunile care au fost stabilite. Apoi, rămâne de văzut care şcoli le vor primi“, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), pentru Mediafax.

Mama fetei mutilate a depus luni o plângere la Secţia 21 Poliţie, în care arăta că fiica sa a fost bătută de trei adolescente. Fata a povestit că luni, în jurul orei 12.00, cele trei au dus-o la un punct termic de pe strada Dealul Ţugulea, i-au tăiat şuviţe din breton şi au a rs-o pe obraz cu ţigara. Toate acestea pe motiv că adolescenta ar fi încercat să se împrietenească cu partenerul uneia dintre ele. Contactat ulterior de poliţişti, tânărul s-a arătat surprins de incident.

Cele trei minore au fost identificate şi sunt cercetate pentru vătămare corporală gravă.

Posturile Antena 1, OTV şi Pro TV au fost amendate ieri de Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru că au difuzat imagini din timpul agresiunii – filmate de un tânăr care era de faţă – fără a avea acordul familiei. Realitatea TV, TVR 1, TVR 2, Kanal D şi Prima TV au primit somaţie, din acelaşi motiv.