Evenimentul Zilei > Justitie > SĂLTAŢI de la primele ore ale zilei! DIICOT a intrat în FORŢĂ!
SĂLTAŢI de la primele ore ale zilei! DIICOT a intrat în FORŢĂ!

SĂLTAŢI de la primele ore ale zilei! DIICOT a intrat în FORŢĂ!

Desfăşurare de forţă a DIICOT - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - în Bucureşti şi cinci judeţe din România.

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au luat cu asalt 30 de imobile pe raza judeţelor Buzău, Constanţa, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş, dar şi municipiul Bucureşti. Acţiunea a vizat destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate care erau specializate în operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, falsificare de instrumente de plată electronică, acces fără drept la sisteme informatice, punerea în circulaţie de valori falsificate şi spălare de bani. 
În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015, cei aproximativ 50 de membri ai grupurilor infracţionale au montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-au  folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare.
Ulterior, datele preluate au fost folosite pentru falsificarea şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată electronică cu care membrii grupurilor au  achiziţionat produse de la diferite societăţi comerciale din S.U.A., Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie.
Din activitatea infracţională, suspecţii au obţinut venituri ilicite de aproximativ 200.000 de euro, în dauna a peste 1000 de persoane fizice din Slovenia, Cehia şi Slovacia, informează ştiripesurse.ro.