Sabina vrea ca oamenii mari să fie un pic copilăroşi

Sabina vrea ca oamenii mari să fie un pic copilăroşi

O fetiţă de 10 ani din Timişoara are deja păreri bine formate despre ceea ce o înconjoară.

Impunătoarea clădire de secol 18 a Teatrului Naţional din Timişoara nu mai are niciun secret pentru Sabina Reus, o fetiţă de 10 ani, elevă în clasa a patra la Colegiul Bănăţean din Timişoara. Vine pe aici încă de la 4 ani. „Îmi place să mă furişez la repetiţii, să-i văd pe actori cum repetă“, spune fetiţa. Cel mai mult îi place de mama şi tata, Alina şi Alecu Reus, amândoi actori la teatrul timişorean.

Şi ea a avut deja un rol micuţ în spectacolul Cătălinei Buzoianu, „Visul“, adaptare după romanul lui Mircea Cărtărescu. Iar acum are un rol principal în piesa „Kiki şi Bozo“. Nu ştie dacă va fi actriţă când va fi mare, „depinde ce interese voi avea“, răspunde. Nu îi plac manelele Despre oamenii mari are păreri foarte clare: „Unii sunt ca nişte copii, iar alţii - prea serioşi. Oamenii mari care îmi plac mie sunt un pic copilăroşi şi un pic serioşi“.

Sabinei îi prieşte la şcoală, se simte în elementul ei acolo. Dar sunt şi la şcoală lucruri care nu-i plac. „Nu-mi place Educaţia Civică pentru că învăţăm lucruri pe care le ştiu deja. Ştiu ce înseamnă invidia, respectul. Nu îmi place matematica, dar îmi plac sportul, desenul şi pauza!“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Are păreri bine precizate despre muzică: „Nu îmi plac manelele şi nu-mi place muzica populară. La manele mă enervez, nu vreau să le ascult, nu-mi plac cuvintele folosite. Nu-mi place, în general, muzica aia care are versuri în limba română. Formaţia mea preferată este Black Eyed Peas, de Fergie, în special, îmi place. Mi-a părut foarte rău că nu am putut ajunge la concertul lor pe care l-au susţinut anul acesta la Bucureşti“.

Nu a apucat să vadă nici ultimul film cu Harry Potter. „În rest, le-am văzut pe toate. Îmi plac filmele horror, dar ştiu şi de Charlie Chaplin şi de Stan şi Bran. Avem acasă albume de personalităţi ale lumii şi îmi place să mă uit peste ele“. Felix motanul se lasă muşcat de Puck Ca oricărui copil, îi plac animalele şi îmi povesteşte despre Felix, motanul ei. O întreb dacă ştie că unui personaj politic i se spune aşa, „Felix motanul“, şi i se pare amuzant. Despre Felix al ei îmi spune că a devenit foarte leneş şi foarte gras şi că se lasă muşcat de cap, în glumă, de către Puck, câinele lup pe care îl are. Vecinelor din curtea interioară unde locuieşte nu le place de Puck. „În mod sigur au un plan de a scăpa de el. Dar nici el nu le place pe cele două vecine, astfel că le latră tot timpul“, mai destăinuie fata.