Sabău joacă tare

Sabău joacă tare

În plină criză financiară, viitorul antrenor de la Dinamo le cere conducătorilor să-i păstreze pe jucătorii cu salarii mari.

Ioan Ovidiu Sabău este ca şi numit în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Dinamo. Fostul internaţional nu doreşte însă să semneze cu ochii închişi contractul care-l leagă pentru următorii doi ani de formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare, ci negociază la sânge fiecare punct.   „Moţul” vrea să scape de jucătorii plafonaţi, dar doreşte să păstreze vedetele, fiindcă nu vrea s-o ia de la zero cu fotbalişti necopţi. Asta, în plină criză financiară, la care se adaugă problemele specifice de la Dinamo, unde, din pricina ratării prezenţei în Liga Campionilor, s-a dat cu piciorul unei sume de 10 de milioane de euro. Înainte de a-l alege pe Sabău, Dinamo l-a căutat pe Loţi Boloni.

„Am refuzat Dinamo pentru că are o situaţie delicată”, a explicat, ieri, antrenorul de la Standard Liege motivele pentru care a exclus din start o colaborare cu gruparea „câinilor roşii”.  EVZ: Neluţu, te-ai înţeles cu Dinamo la negocierile de luni seară?  Ovidiu Sabău: Te poţi înţelege la o simplă discuţie? Nu se pot stabili detaliile în două-trei ore şi nici nu poţi semna un contract într-un timp aşa de scurt. Vor urma alte runde de negocieri.  Joci dur la tratative?  Trebuie să-şi spună fiecare parte punctul de vedere, să ştim obiectivele. E nevoie de un plan bine pus la punct şi să respectăm fiecare parte anumite lucruri...  Nu e încă stabilită o strategie? Trebuie să discutăm. Mergem pe ideea lor, dacă mă conving că este cea mai bună, sau se va urma ideea mea, dacă vor fi convinşi că e cea mai bună. Dacă nu vom ajunge la un acord, vor trebui să-şi caute pe altcineva. Eu sper să ne înţelegem.  E vorba despre lotul de jucători şi dacă se va decide remanierea în bloc? Sunt probleme cu banii peste tot. E  clar că vor intra câţiva tineri în prima echipă.  Se va merge exclusiv pe întinerirea echipei? E criză financiară, nu sunt bani, e greu să investeşti în jucători, dar trebuie să ai şi valori în echipă, altfel nu poţi face treabă. Nu poţi obţine rezultate.  Ai discutat cu Mircea Rednic înainte de a demara discuţii cu Dinamo?  Au vorbit cei de la Dinamo cu el, din moment ce au început negocierile cu mine. Şi-aşa Mircea a fost supărat pe mine... Dar o declaraţie din trecut nu poate schimba ceva în relaţia noastră. Am fost coleg de cameră cu el la Rapid.

PACIENTUL BORCEA „Am făcut hernie de disc de la butelii!”

Ne puteți urmări și pe Google News

Incertitudine există şi în rândul acţionarilor, nu doar al echipei. Cristi Borcea şi Vasile Turcu spun că se retrag, însă dau şi semne că vor rămâne, fiindule imposibil să-şi amortizeze investiţiile. „Dacă plec eu, se alege praful de club! Nu mai au bani să plătească nici lumina. Nu vreau să-i mai văd în faţa ochilor pe jucători. M-au dezamăgit”, a ameninţat, ieri, preşedintele executiv Cristi Borcea.

Oficialul stă mai mult pe la Viena, acuzând dureri la spate: „Am şi probleme de sănătate. Sufăr de hernie de disc. Am făcut-o de la mersul la sala de forţă, dar şi de la căratul buteliilor în spate, în tinereţe!”.  

„Eu sunt singurul vinovat. CFR Cluj sau Steaua nu ar fi ratat titlul dacă ar fi fost în locul nostru. Trebuia ca anumiţi jucători să plece. E clar că nu mai sunt dorit, de vreme ce se negociază cu un alt antrenor.” Mircea Rednic, fost antrenor la Dinamo