Tehnicianul s-a retras ieri, pentru 24 de ore, acasă, la Cluj.

EVZ: Neluţu, când ai mai trăit o stare de spirit asemănătoare cu cea de acum?
Ioan Ovidiu Sabău: Ca jucător, la Brescia, cu nea Mircea Lucescu. Am avut, tot aşa, o perioadă în care nu ne ieşea absolut nimic şi din care nu ştiam cum să ieşim. La fel şi acum. Mingea nu intră în poartă, primim goluri pe final de meci şi, din această cauză, a apărut o stare de nervozitate, de neîncredere.

Ce se întâmplă cu Gloria?
Totul merge prost şi, cu toate acestea, nu am prea multe de reproşat băieţilor. Se pregătesc, se dăruiesc, dar lipsesc acele sclipiri individuale care să facă diferenţa. Sunt sigur că ne vom reveni, dar trebuie să avem răbdare.

Te bate gândul să renunţi? 
Nu. Nu vreau să las echipa la greu. Mai ales când văd cum toată lumea mă încurajează. În altă parte, după aceste rezultate aş fi primit un şut în fund. Nu ţin însă de scaun. Dacă şefii clubului vor face o analiză corectă şi vor ajunge la concluzia că plecarea mea ar reprezenta un şoc pozitiv pentru echipă, atunci m-aş retrage. Pentru binele Gloriei.

OPŢIUNE

„Moţu“ i-a refuzat pe granzii Capitalei

Încă de la înregimentarea sa la Gloria Bistriţa, în 2005, Neluţu Sabău a fost curtat de Dinamo şi de Rapid, două dintre echipele la care a evoluat ca jucător. De fiecare dată, „Moţu’“ a considerat că nu e destul de copt pentru a face acest pas, motiv pentru care a respins ofertele. A rămas la Gloria, unde, după cum recunoaşte, la fiecare început de sezon a trebuit să o ia de la capăt. „Am înţeles perfect politica acestui club, care trebuia să-şi asigure existenţa şi din vânzări de jucători. Niciodată nu am ameninţat că plec dacă nu mi se aduce cutare fotbalist sau dacă nu mai ştiu care e vândut“, ne-a mărturisit Sabău.