Evenimentul Zilei > Actualitate > Saab, tot mai aproape de BMW și de un model coupe
Saab, tot mai aproape de BMW și de un model coupe

Saab, tot mai aproape de BMW și de un model coupe

Producătorul auto Saab va dezvolta un concurent pentru Audi A1 – cel mai probabil cu sprijinul BMW – dar și un coupe cu două locuri, pe platforma tehnică a modelului 93.

Viitorul model Saab 92, concurent cu Audi A1 (dar și cu Mini), va fi dezvoltat cu ajutorul BMW, susține ediția online a revistei ”Auto Express”.

”Am putea construi pe cont propriu noul model 92, dar nu ar face sens”, a comentat Victor Muller, șeful Spyker și Saab pentru publicația britanică. ”Grație crizei care a afectat industria noastră, toată lumea e dispusă să coopereze”, a adăugat Muller, fără a devoala, totuși, numele viitorului partener (indicat, pe surse, de ”Auto Express”).

La începutul verii, publicația financiară scandinavă ”Dagens Industri”, citată de Reuters, informa că șeful Saab și Spyker (producătorul olandez de automobile exotice care a achiziționat Saab de la General Motors) s-a aflat în Germania, în căutarea unui potențial partener pentru lansarea unui model compact inspirat de legendarul 92 (produs în urmă cu 50 de ani).

Și la acea dată, surse apropiate constructorului scandinav au susțiut că Saab a discutat cu Grupul BMW despre posibilitatea utilizării platformei tehnice pe care sunt construite modelele Mini.

Al doilea proiect important Saab, promovat zilele trecute de Victor Muller, a fost cel al unui coupe cu două locuri dezvoltat, de data aceasta, cu resurse proprii, pe arhitectura gamei 93. Potrivit boss-ului Saab, coupe-ul va fi ”cel mai sportiv” model realizat vreodată de producătorul suedez.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: