Să mă bucur că sunt deja în America?

Să mă bucur că sunt deja în America?

Cristi Văduva (23 de ani) a emigrat în SUA acum zece luni. La scurt timp de la sosirea sa, Cristi a creat unul dintre cele mai apreciate bloguri ale românilor din SUA. "Îmi place să călătoresc, îmi place aventura şi am trecut prin multe peripeţii ce merită povestite", declară românul pe blogul său. Ultimul său articol reprezintă o scurtă retrospectivă cu privire la decizia sa de a emigra.

Cristi Văduva

Nu stiu exact ce se întâmplat însă, pe zi ce trece, parcă tot mai multă lumea vrea să plece din România.

A trecut puţin mai mult de 10 luni de când am plecat din ţară şi am decis să iau viaţa la trântă şi să risc. Mă rog, riscul nu a fost uriaş pentru că de pierdut nu prea avem ce pierde.

Ne puteți urmări și pe Google News

La început mi-a fost greu. Alt stil de viaţă, altfel de oameni, alte gânduri şi mentalităţi, o ţară străină. Eram un nimeni printre străini. Erau voci ce-mi ziceau că ar fi trebuit să rămân în ţară, că mă puteam realiza şi în România şi intr-adevăr, au dreptatea lor.

Totuşi, parcă planurile şi gândurile s-au schimbat. Tot mai multă lumea îmi zice că bine am făcut că am plecat, iar aici mă simt din ce în ce mai “de-al casei”, nu mă mai simt un nimic şi văd că lucrurile încep să se "învârtă". La majoritatea afirmaţiilor de genul “parcă mă bate gândul să vin acasă”, primesc replici de genul “nu fi prost”, “gândeşte-te mai bine” sau “o să-ţi pară rău”.

Încep să cred că e mai mult pofta de aventură, cred că mulţi pleacă din România pur şi simplu de dragul de a pleca, nu din cauza sărăciei …

(12:26)