S-a descoperit o genă care protejează de alcoolism

S-a descoperit o genă care protejează de alcoolism

Experţi de la o universitate americană spun că au descoperit o genă a "pilitului" care explică de ce unii oameni simt efectele alcoolului mai repede decât alţii. Cercetătorii cred că între 10 şi 20 la sută dintre locuitorii planetei au această genă numită CYP2E1, care poate oferi o oarecare protecţie împotriva alcoolismului.

Cercetătorii de la Universitatea North Carolina (SUA) spun că scopul studiului lor este să ajute în lupta cu depedenţa de alcool. "Gena pe care am descoperit-o spune multe despre cum alcoolul afectează creierului", a spus coordonatorul studiului, profesorul Kirk Wilhelmsen.

Dependenţă cauzată de gene şi de mediu Cecetătorii au făcut descoperirea după ce au studiat mai mult de 200 de perechi de studenţi care erau fraţi şi care aveau un părinte dependent de alcool fără a avea şi ei o problemă cu alcoolul.

Profesorul Wilhelmsen a spus că vor urma cercetări suplimentare pentru ca aceste descoperiri să poată fi folosite pentru a combate dependenţa. Alcoolismul este o boală foarte complexă şi sunt multe motive pentru care oamenii consumă alcool. Date anterioare arată că dependenţa este cauzată de o combinaţie de factori genetici şi de mediu. Cei care au un părinte alcoolic au un risc de patru ori mai mare să devină dependenţi.

Ne puteți urmări și pe Google News