De săptămâna asta, timişorenii au la dispoziţie un centru de unde pot închiria biciclete, deschis pe strada Emanoil Ungureanu, numărul 17.
„În ultimul timp am constatat că tot mai mulţi timişoreni vor să meargă cu bicicletele, însă nu doresc, din diferite motive, să investească într-un vehicul de acest gen. Închirierea li s-a părut varianta cea mai bună. Un semnal în acest sens am primit şi de la ghizi, care spun că turiştii vor fi încântaţi de idee”, spune Cosmin Bociu, reprezentantul centrului de închirieri biciclete.
Pentru a închiria o bicicletă de oraş, clienţii trebuie să plătească 25 de lei pe zi sau 120 de lei pe saptămână. La Centrul X-Sport Bikes sunt disponibile 30 de biciclete de oraş şi de sport. Toate sunt echipate cu portbagaj, lacăt, aparătoare de noroi şi coş.
Trasee prin Pădurea Verde
În prezent, la Timişoara există piste pentru biciclişti pe bulevardul Tinereţii, o porţiune din Calea Aradului şi alta din Aleea Sportivilor, pe Calea Şagului, Arieş, Cluj, Bulevardul Take Ionescu şi Calea Lipovei.
Pe de altă parte, echipa „Verde pentru biciclete” a iniţiat patru trasee pentru biciclişti prin Pădurea Verde, fiecare cu un alt grad de dificultate.
Traseul verde (de la Muzeul Satului până în Calea Lipovei, strada Constructorilor) este cel mai scurt, măsurând doar 2,2 kilometri. Traseul albastru (din Calea Lipovei până la barajul de la Dumbrăviţa), lung de 3,2 kilometri, are o greutate medie, iar celor roşu (de la Muzeul Satului până la barajul de la Dumbrăviţa), de 4,4 kilometri este cel mai lung.
Ultimul traseu, cel portocaliu (de la barajul de la Dumbrăviţa până la Giarmata Vii), de 4 kilometri, se mai numeşte şi traseul vânătoresc, parcurgând principala zonă de vânătoare din pădure.
Accesul în trasee este gratuit şi se face în apropiere de Muzeul Satului şi grădina zoologică.