Rusia: Viaţa în Siria decurge firesc, iar Bashar al-Assad nu va pleca de la putere

Rusia: Viaţa în Siria decurge firesc, iar Bashar al-Assad nu va pleca de la putere

Preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului rus, Aleksei Puşkov, a declarat, azi, după o vizită în Siria, că liderul sirian Bashar al-Assad nu este dispus să-şi dea demisia şi că nici nu are motive să facă acest gest, relatează corespondentul Agerpres la Moscova.

Deputatul rus a prezentat situaţia din Siria dintr-o altă perspectivă decât cea ilustrată de Occident, afirmând că în capitala siriană viaţa decurge normal, iar al-Assad este susţinut de o mare parte din populaţie.

"Plecarea lui Assad este o temă impusă artificial. Pentru că el nu are motive să plece. Există o mişcare de protest, dar nu este atât de gravă încât preşedintele să simtă că îi fuge pământul de sub picioare şi că el trebuie să plece. Am discutat o oră cu al-Assad şi nu am avut impresia că este un om dispus că plece mâine de la putere. Pentru că el nu are suficiente motive", a afirmat Aleksei Puşkov. Viaţa decurge normal în Siria

"Tabloul prezent de media occidentale este subiectiv - presa se concentrează pe reflectarea aspectelor negative, tragice, şi se creează impresia că cea mai mare parte a poporului sirian este împotriva lui Assad. În realitate nu este aşa. Avem o rezistenţă internă puternică, dar regimul Assad se bucură de sprijinul unei părţi largi a populaţiei", a spus Aleksei Puşkov.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a afirmat că în capitala Siriei, Damasc, se simt tensiuni, au loc demonstraţii, unele se încheie cu victime, dar el nu a avut impresia că oraşul nu duce o viaţă normală. "Sunt deschise magazinele, circulă maşinile...Dacă nu ai citi ziarele, nu ai avea senzaţia că se întâmplă ceva nefiresc", a mai spus deputatul rus.