Oficialul companiei ruse a declarat faptul că au conceput un „sistem robotizat care va fi primul care va testa nava spațială Federatsiya”.

„Dacă totul va decurge fără probleme, sistemul va fi gata în 2022”, a afirmat Dudorov, adăugând că robotul va efectua primul și al doilea test de zbor al navei spațiale.

În plus, sistemul robotic poate fi „transformat pentru misiuni interplanetare”, inclusiv către Lună și Marte.

Nava spațială Federatsiya (Orel) este dezvoltată de către Energia Space Rocket Corporation. Aceasta  este proiectată pentru a transporta persoane și mărfuri pe o orbită joasă a Pământului, cât și în spațiul profund. Nava spațială poate avea un echipaj de până la 4 persoane și va fi capabilă să funcționeze în modul de zbor autonom timp de 30 de zile sau un an ca parte a unei stații orbitale.

Prima lansare a navei  Orel este programată pentru anul 2023 de la centrul spațial Vostochny din Extremul Orient rus. Cu ocazia primei lansări nu este planificată conectarea acesteia la Stația Spațială Orbitală. Cu ocazia celei de-a doua misiuni, care va avea loc în 2024, nava spațială este programată să se conecteze la Stația Spațială internațonală. Misiunile cu echipaj la bord ale navei spațiale Orel vor începe în anul  2025.