RUSIA: „Să nu se repete scenariul IUGOSLAV în Ucraina”

RUSIA: „Să nu se repete scenariul IUGOSLAV în Ucraina”

Parlamentarii ruşi din Duma de Stat (Camera inferioară) au făcut apel să nu se permită reeditarea „scenariului iugoslav” în Ucraina, după cum a declarat, azi, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Dumă, Leonid Sluţki.

„Nu trebuie permisă reeditarea scenariului iugoslav în Ucraina. Este necesar ca, prin orice mijloace, să se pună capăt vărsării de sânge şi să se evite interferenţele străine. Rusia şi noi, deputaţii din Dumă, suntem dispuşi să oferim toată asistenţa necesară pentru poporul nostru frate”, a declarat Sluţki, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres.

„Ucraina se confruntă în prezent cu haosul, care a fost provocat de elemente radicale şi care este bine organizat din punct de vedere al luptelor”, a spus  deputatul, care a acuzat că toate acestea se întâmplă la instigarea Occidentului, care continuă să-şi rezolve problemele geopolitice şi „scuipă pe soarta unei ţări şi a poporului său”.

Din păcate, liderii opoziţiei ucrainene nu mai controlează întreaga situaţie, dar tocmai ambiţiile lor exorbitante şi refuzul de a lua în considerare variantele de compromis propuse de putere au condus la noi pogromuri, incendieri, la 25 de morţi, printre care civili, poliţişti, jurnalişti, a afirmat parlamentarul rus.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acelaşi timp, el şi-a exprimat regretul că a fost perturbat armistiţiul olimpic, iar sportivii ucraineni, cărora le-a fost lansat îndemnul să nu mai participe la Jocurile Olimpice de la Soci, „devin de asemenea ostatici ai acţiunilor extremiştilor”.