Baza militară se află la doar 18 kilometri de granița cu Ucraina, spre teritoriul rebelilor din estul țării. Imaginile arată sute de tancuri de luptă, precum T-64 și T-62M, în timp ce o mie de camioane militare, sisteme de artilerie și cisterne sunt staționate în apropierea lor.

Rusia și-a extins forțele în apropierea graniței cu Ucraina începând cu luna august, iar în prezent tancurile prezente reprezintă cea mai mare amenințare militară din 2014, anul în care Moscova a anexat Crimeea, a declarat pentru presă comandantul forțelor armate ale Ucrainei.

Muzhenko a declarat că nivelul trupelor rusești se află la „cel mai înailt nivel” din 2013, cînd Moscova a anexat Crimmea și apoi a dislocat forțe în estul Ucrainei.

„În fața noastră este un agresor fără limite legale, morale sau de altă natură”, a spus el. „Este foarte dificilă predicția momentului în care vor începe acțiuni de luptă împotriva Ucrainei.”, a mai spus acesta.

„Acest incident (din Marea Azov – n. red.) a fost un act de agresiune din partea forțelor regulate, aleserviciului de frontieră în raport cu forțele armate ucrainene”, a mai spus Muzhenko, conform defence-blog.com.

 

Te-ar putea interesa și: