Rusia, în apărarea lui Mubarak. Moscova cere Egiptului să nu-l condamne la moarte pe fostul dictator

Rusia, în apărarea lui Mubarak. Moscova cere Egiptului să nu-l condamne la moarte pe fostul dictator

Aflat la un pas de a primi o condamnare la moarte, Mubarak este sprijinit de Moscova. Ministrul de Externe al Rusiei a precizat că este îngrijorat de perspectiva unei condamnări la moarte a fostului dictator şi cere o altă pedeapsă, din motive umanitare.

Joi, procuratura egipteană a cerut pedeapsa cu moartea prin spânzurare pentru fostul președinte egiptean Hosni Mubarak, acuzat de uciderea manifestanților în timpul protestelor populației din 2011. Bilanţul victimelor se ridică la 850 de persoane.

Şeful diplomaţiei de la Moscova precizează, în schimb, că fostul preşedinte al Egiptului are 83 de ani şi este foarte bolnav. În plus, argumentează că prin retragerea sa de la conducerea ţării, Hosni Mubarak a evitat ca zeci de persoane să-şi piardă viaţa în protestele care ar fi urmat, relatează, astăzi, "Radio Voice of Russia".

Procesul lui Hosni Mubarak a fost reluat pe 28 decembrie 2011. Alături de el, mai sunt acuzaţi cei doi fii ai săi şi alţi foşti înalţi oficiali din cadrul Ministerului de Interne. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Egipt: Procurorii cer spânzurarea lui Hosni Mubarak
  • Procesul lui Hosni Mubarak se reia în Egipt. Fostul lider, cu patul mobil la tribunal
  • Premierul canadian: Noul regim din Egipt ar putea fi mai rău decât cel al lui Hosni Mubarak