Rusia, despre dezvăluirile NYT cu privire la atacuri cibernetice plănuite de SUA. Publicaţia a scris că SUA ar plănui o serie de contraatacuri secrete asupra unor sisteme web ruseşti.  Afirmând totodată că astfel de atacuri ar echivala cu infracţiuni cibernetice: „Este infracţiune pură”

Rusia, despre dezvăluirile NYT cu privire la atacuri cibernetice plănuite de SUA: „Este infracţiune pură”

Kremlinul s-a declarat marţi alarmat în legătură cu informaţii publicate recent de New York Times. Potrivit cărora SUA ar plănui o serie de contraatacuri secrete. Astfel de atacuri ar echivala cu infracţiuni cibernetice, susține Rusia marţi.

NYT a relatat pe 7 martie, citând unele surse, că Statele Unite ar plănui o serie de contraatacuri sub acoperire asupra unor sisteme. Toate având legătură cu guvernul de la Moscova. Ca răspuns la atacul prin software-ul SolarWinds. Atac, evident, atribuit Rusiei de către oficiali americani, ceea ce Moscova neagă că ar fi adevărat.

Rusia, despre dezvăluirile NYT: „Rusia nu a fost niciodată implicată în infracţiuni cibernetice”

​SUA ar plănui o serie de contraatacuri secrete asupra unor sisteme web ruseşti. Ştirea a fost lansată de una dintre cele mai prestigioase publicaţii din America.

Replica Kremlinului: „Acestea sunt informaţii alarmante” din moment ce un ziar atât de prestigios le publică şi anunţă posibilitatea unor astfel de atacuri cibernetice, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti. De fapt „este vorba de infracţiune cibernetică pură”, a adăugat el, insistând că „Rusia nu a fost niciodată implicată în infracţiuni cibernetice”, conform agenţiei de presă ruse.

Hackeri suspectaţi de legături cu Rusia au comis la sfârşitul anului trecut un atac cibernetic masiv asupra mai multor sisteme ale executivului american şi ale unor companii private. La mijlocul lunii decembrie, acest atac a afectat Departamentul de Stat, cel pentru Securitatea internă, Trezoreria şi instituţii naţionale de sănătate, scrie Agerpres.