Evenimentul Zilei > Sport > ȘTIRE-BOMBĂ! O româncă a fost nominalizată pentru funcția de MINISTRU al Sporturilor în GUVERNUL francez.
ȘTIRE-BOMBĂ! O româncă a fost nominalizată pentru funcția de MINISTRU al Sporturilor în GUVERNUL francez.

ȘTIRE-BOMBĂ! O româncă a fost nominalizată pentru funcția de MINISTRU al Sporturilor în GUVERNUL francez.

Marți, Roxana Mărăcineanu, campioana mondială la 200 metri spate din 1998 şi vicecampioană olimpică din 2000, a fost numită ministru al Sporturilor în Guvernul francez, în locul Laurei Flessel.

Ministrul sportului din Franţa, Laura Flessel, a anunţat marţi că a demisionat din funcţie ‘din motive personale’, relatează AFP.

„După 16 luni în fruntea Ministerului Sportului, am luat decizia să plec din guvern din motive personale”, a afirmat Laura Flessel într-un comunicat.

Roxana Mărăcineanu s-a născut la 7 mai 1975, la Bucureşti, iar în anul 1984 a emigrat în Franţa. În 1998, la Perth, Roxana Mărăcineanu a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit tilul mondial la nataţie. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la JO de la Sydney, fiind întrecută de Diana Mocanu, scrie stirileprotv.ro.

Începând cu anul 2004, când s-a retras din activitatea sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant la posturi TV şi a îmbrăţişat şi o carieră politică, fiind consilier regional în Île de France (regiunea Parisului). Ea este căsătorită cu jurnalistul Franck Ballanger.