Capul organizaţiei este Lavinia Olmazu, în vârstă de 31 de ani, de etnie romă. Ea a profitat de statutul de angajat al municipalităţii londoneze şi a obţinut ilegal ajutoare sociale pentru sute de persoane de etnie romă. Olmazu absolvise două facultăţi şi lucra într-un departament care se ocupa cu facilitarea incluziunii sociale a romilor.

Olmazu a reuşit să obţină, ilegal, sute de numere de asigurare. Grupul condus de femeie intenţiona să fraudeze statul britanic cu 12 milioane de lire. Se pare că greşeala infractorilor a fost că au decis să retragă asigurările de la un singur birou dedicat acestor operaţiuni.
Unul dintre inspectori a fost uimit de suma mare de bani retrasă de romi de la acest birou şi a contactat poliţia. Până la descoperirea fraudei, suma obţinută în mod ilegal s-a ridicat la trei milioane de lire. Lavinia Olmazu a recunoscut acuzaţiile, iar verdictul în acest proces va fi dat la 17 septembrie.
Olmazu, un recunoscut activist pentru drepturile romilor, a avut doi complici: Alin Enachi (29 de ani), un alt angajat al municipalităţii, şi Cristian Dumitru (29 de ani). Ultimul a fost condamnat deja la doi ani de închisoare, fiind socotit principal vinovat pentru obţinerea a 350 de numere de asigurare false.