Românul Toma Coconea, locul doi la Red Bull X-Alps

Românul Toma Coconea, locul doi la Red Bull X-Alps

Toma Coconea a reuşit să urce pentru a doua oară pe podiumul celei mai dure competiţii de aventură din lume, Red Bull X-Alps. În 14 zile de concurs, Toma a făcut un efort incredibil: 800 de kilometri pe jos şi 1.000 de kilometri în zbor.

Devansat doar de elveţianul Christian Maurer, câştigătorul din 2009, Coconea a reuşit o evoluţia fantastică în ultima zi de concurs. Cum Maurer a ajuns cu mult înaintea celorlalţi concurenţi, aceştia trebuiau să termine cursa în 48 de ore. Atunci a ieşit încă o dată la iveală ambiţia lui Toma.

Hunedoreanul în vârstă de 35 de ani, de profesie instructor de parapantă, a profitat de condiţiile bune de zbor din ultima zi, iar, atunci când i-a fost imposibil să se avânte cu parapanta, a parcurs zeci de kilometri pe jos, într-un ritm demenţial. A participat la toate ediţiile

Unul dintre experţii Red Bull X-Alps, Will Gadd, a fost impresionat de evoluţia din 2011 a lui Coconea. "A zburat bine, nu a făcut greţeli majore şi a muncit mult să obţină această performanţă", a spus Gadd. "Dacă ar fi să adunăm punctele atleţilor de la toate ediţiile Red Bull X-Alps, atunci Toma ar fi cu siguranţă campion", a concluzinat el. Toma Coconea a participat la toate cele cinci ediţii ale Red Bull X-Alps (2003, 2005, 2007 şi 2009). În 2007, Coconea a venit tot pe locul doi.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Au fost două săptămâni în care am învăţat din nou multe lucruri, de la stăpânirea de sine, la voinţă şi multă putere de luptă … Acum, că am ajuns la final, mă încearcă sentimente de nedescris. Bucuria mea nu se poate exprima în cuvinte. Sunt mândru că am participat la toate cele cinci ediţii ale Red Bull X-Alps şi sper să mai am ocazia să vin şi la următoarele”, a spus Toma Coconea. De la Salzburg la Monaco, peste munţi

30 de sportivi din 22 de ţări au participat la ediţia de anul acesta a Red Bull X-Alps. Startul s-a dat la Salzburg, la 17 iulie, iar punctul final a fost fixat la Monaco. Între cele două puncte sunt 864 de kilometri în linie dreaptă, dar concurenţii au parcurs (numai pe jos sau cu parapanta, aceasta fiind regula) peste 1.700 de kilometri. În traseul lor, concurenţii sunt obligaţi să atingă opt vârfuri de peste 2.000 de metru, culminând cu celebrul Mont Blanc (4.792 metri). Mai multe imagini găseşti aici. Pentru a citi mai multe despre Toma Coconea şi aventurile lui intră aici.