Evenimentul Zilei > Actualitate > Românul înjunghiat în Italia, repatriat
Românul înjunghiat în Italia, repatriat

Românul înjunghiat în Italia, repatriat

Trupul neînsufleţit al lui Ion Viorel Bandol, tânărul de 26 de ani înjunghiat mortal pe 20 noiembrie în Torino, Italia, va fi repatriat astăzi în comuna natală din judeţul Suceava.

Pe 20 noiembrie, Ion Bandol trimisese pachet mamei sale, la Suceava, iar spre seară s-a dus cu mai mulţi amici în discoteca "Batmania", frecventată de români.
La un moment dat, între el şi alţi tineri a izbucnit un conflict, iar suceveanul a fost luat la bătaie de alţi tineri, unul dintre agresori înjunghiindu-l de patru ori în piept. Agresorii au fugit cu un taxi, iar Ion Viorel Bandol a murit la scurt timp, la spital.

Scandal de la o fată

Carabinierii italieni au reţinut şi arestat, zilele trecute, trei suspecţi, tot români: Ciprian Ipate (20 de ani), acuzat că l-ar fi înjunghiat pe tânăr, David Senegean (20 de ani), învinuit de favorizarea infractorului, şi Niculiţă Topliceanu (21 de ani), care a fost pus sub acuzare pentru complicitate la omor.
Anchetatorii italieni au anunţat de asemenea că în dosar mai sunt cercetaţi alţi doi tineri români, însă în stare de libertate. Potrivit presei italiene, suspecţii au recunoscut şi motivul pentru care a pornit tot scandalul: Ion Viorel Bandol se uita prea insistent la o fată din grupul lor.

Visuri spulberate

Ion Viorel Bandol a plecat pentru prima oară în Italia, la muncă, în toamna anului trecut. Sătul de sărăcia lucie în care trăia, într-o casă modestă, fără curent electric, şi nevoit să muncească cu ziua, pe unde apuca, tânărul în vârstă de 26 de ani s-a hotărât să ia drumul străinătăţii, la îndemnul uneia dintre cele trei surori ale sale.
Şi-a găsit de muncă pe un şantier în Torino şi locuinţă cu chirie la periferia oraşului, la Pont Canavese. Primii bani câştigaţi, i-a trimis acasă, la Burla, pentru a trage curent la locuinţa în care rămăsese doar mama sa, Zanfira Palahniuc (56 de ani).
Vecinii povestesc că tânărul vroia să se întoarcă în primăvară lui 2011 acasă, pentru a construi şi un gard nou la locuinţa mamei sale şi să înceapă şi temelia pentru casa pe care vroia să şi-o ridice în sat.
"Acum câteva zile, a primit mama lui pachet de la el, o geantă grea, de abia o ridicai de jos. Cizme, pijamale, mâncare, dulciuri, tot ce avea nevoie", mărturiseşte una dintre vecine, Mărioara Toracu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.