Românul îngropat de viu pentru un card se ascunde într-o biserică baptistă

Românul îngropat de viu pentru un card se ascunde într-o biserică baptistă

Tânărul de origine română, îngropat de viu săptămâna trecută, este păzit de poliţişti înarmaţi, gata să risposteze în cazul unui atac al membrilor bandei de boschetari care sunt încă în libertate.

Descoperirea macabră de pe insula Csepel din Budapesta continuă să şocheze Ungaria. Un român a fost îngropat de viu, pentru a i se folosi cardul bancar. Alte patru persoane au au sfârşit îngropate, acestea nereuşind să se salveze din mâinile atacatorilor. Până acum au fost reţinuţi şase suspecţi, care făceau parte dintr-o grupare formată din boschetari.

Un jurnalist de la cotidianul Magyar Nemzet a stat de vorbă cu românul de etnie maghiară. Acesta a povestit că a fost atras în pădure de un cetăţean macedonean, pe care îl cunoştea de mai multă vreme, fiind amici, şi care l-a invitat la o bere, cu alte două persoane. Ajuns aici, a fost bătut cu sălbăticie, i-au fost legate mâinile la spate şi apoi acoperit cu pământ.

Deşi le-a spus codul PIN celor trei agresori, aceştia l-au lăsat îngropat de viu, în pădure. Plin de noroi şi sânge, tânărul a ajuns la autorităţi, cărora le-a povestit cele întâmplate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consiliere psihologică

Românul are 30 de ani şi este originar din Ardeal. Acum se află la Budapesta, într-un adăpost al bisericii baptiste, împreună cu mama sa, şi primeşte consiliere psihologică. Locul este secret, iar cei doi sunt păziţi de mai mulţi poliţişti înarmaţi, gata să risposteze în cazul unui atac al membrilor bandei care sunt încă în libertate.

Românul lucra în Budapesta, unde locuia alături de mama, fratele şi copiii acestuia. El a spus că imediat ce va fi cât de cât în siguranţă va pleca în altă parte a Ungariei, deoarece se teme că ar putea fi ucis de prietenii celor reţinuţi de poliţie.