Evenimentul Zilei > Actualitate > Românul arestat recunoaşte că a furat un obiect al lui Hitler
Românul arestat recunoaşte că a furat un obiect al lui Hitler

Românul arestat recunoaşte că a furat un obiect al lui Hitler

Românul acuzat anul trecut că a furat un semn de carte care i-a aparţinut dictatorului german Adolf Hitler şi-a recunoscut, ieri, fapta, notează AP.

Constănţeanul Christian Popescu, în vârstă de 37 de ani, a emigrat în Statele Unite în urmă cu 12 ani. El a furat şi vândut un semn de carte dăruit de Eva Braun lui Hitler, după înfrângerea armatei armane la Stalingrad.

În 2002, românul a furat obiectul şi câteva bijuterii dintr-un magazin de artă din Madrid. A revenit în Statele Unite şi a încercat să vândă preţiosul semn de carte. Serviciile de securitate

americane au intrat pe fir, iar românul a fost arestat în noiembrie 2008, după ce un agent infiltrat i-a oferit 100.000 de dolari pentru obiect.

De la Hitler la Keitel

"Adolf al meu, nu te îngrijora … totul a fost o inconvenienţă care nu va afecta convingerea victoriei finale. Dragostea mea pentru tine va fi eternă, cum şi Reichul nostru va fi eten. A ta pentru totdeauna, Eva. 3-2-43"

Obiectul este gravat atât cu portretul lui Hitler, cât şi cu un vultur imperial şi o svastică. Acesta i-a fost făcut cadou

liderului mişcării naziste în 1943 de către iubita sa, Eva Braun, drept consolare pentru înfrângerea armatei germane la Stalingrad. Semnul de carte ar fi aparţinut apoi familiei lui Wilhem Keitel, comandantul armatei naziste, executat în urma proceselor de la Nürnberg.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: