Romanul acuzat de viol si abuzuri sexuale fuge de politia americana

Romanul acuzat de viol si abuzuri sexuale fuge de politia americana

Adrian Ciornei (59 ani), pe numele caruia a fost emis un mandat de arestare pentru intretinerea de relatii sexuale cu o minora, refuza sa se predea autoritatilor.

Conform comunicatului de presa lansat de Biroul Serifului din Clackamas, din statul american Oregon, romanul nu s-a mai prezentat pe 18 martie la tribunal si a disparut de la domiciliu.

Ciornei a fost declarat la politie de o tanara de 19 ani, rude prin alianta, care a afirmat ca timp de patru ani acesta a abuzat de ea, fortand-o la relatii sexuale. Arestat si in octombrie 2007, romanul a iesit din inchisoare la scurt timp, dupa ce a platit cautiunea de 150.000 dolari.

Emigrat cu forme legale in SUA, Ciornei era angajat ca ingrijitor in cadrul unui azil de batrani, meserie de pe urma caureia obtinea un venit substantial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima data a fost vazut in fata resedintei sale din Portland, Oregon, in seara de 17 martie, la ora 22.30. Din declaratiile politiei se banuieste ca Adrian Ciornei intentioneaza sa plece din SUA cu un pasaport pe nume fals, pentru a scapa de acuzatii. Poza si descrierea sa au fost date in consemn in aeroporturi.

Romanul este descris ca fiind extrem de periculos si ii indeamna pe cei care il vad sa nu il abordeze si sa anunte cea mai apropiata sectie de politie.