Un studiu realizat de Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES) arată că cei mai mulţi români care folosesc internetul fac asta foarte des, zilnic sau de mai multe ori pe săptămână şi stau între 30 de minute şi trei ore într-o zi.
Internetul este pentru cei mai mulţi români care au răspuns la acest studiu o sursă de informare. Foarte mulţi îl folosesc pentru a comunica prin e-mail sau pentru a se destinde citind, ascultând muzică sau discutând cu prietenii pe reţelele de socializare. Aproape 97% din tinerii care folosesc internetul petrec timpul socializând cu prietenii.
Ştirile sportive, în topul căutărilor
Mai mult, 41% dintre cei care au răspuns au declarat că au un cont pe o reţea de socializare, Facebook fiind lider la acest capitol. Totuşi, la nivelul întregii populaţii, conform unei statistici realizate de internetworldstats.com, ţara noastră este pe penultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul statelor cu cele mai multe conturi de Facebook. Numai un sfert din oamenii care au cont pe această reţea de socializare au mai mult de 300 de prieteni, conform studiului.
Ştirile sportive sunt cele mai căutate tipuri de informaţii, dar cei care intră pe site-urile ziarelor şi pe portalurile de ştiri (cele mai căutate site-uri pentru informare) caută şi informaţii despre sănătate, divertisment, politică sau ştiri utilitare.
Pentru acest studiu relizat la cererea Institutului Român de Evaluare şi Strategie au fost chestionaţi 1.146 de oameni din mediul urban din care 731 (64%) erau utilizatori de internet.