Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii au mai dat o lovitură pe „Olimpico”: Lazio Roma – FC Vaslui 2-2
Românii au mai dat o lovitură pe „Olimpico”: Lazio Roma – FC Vaslui 2-2

Românii au mai dat o lovitură pe „Olimpico”: Lazio Roma – FC Vaslui 2-2

FC Vaslui a remizat cu Lazio, după ce, la un moment dat, moldovenii antrenaţi de Viorel Hizo (64 de ani) au avut 2-1 şi un om în plus.

Echipa FC Vaslui a făcut senzaţie aseară în Europa cu remiza scoasă pe „Stadio Olimpico” din Roma, 2-2 cu Lazio. Un meci care trebuia să fie un motiv de sărbătoare pentru veteranul Tommaso Rocchi (34 de ani), care îşi programase să marcheze cel de-al 100-lea gol în tricoul lazial, s-a transformat în „înmormântare” pentru romani.

În 10 oameni din minutul 62, italienii au ratat marile ocazii, Kozak având o ocazie monumentală în minutul 89. În loc să atace, Viorel Hizo a făcut pe final două schimbări la trecerea timpului, mizând pe o remiză de palmares.

Arena din „Cetatea Eternă” le poartă noroc formaţiilor din Liga I. În 2007, Dinamo a remizat cu Lazio, scor 1-1, în preliminariile Ligii Campionilor, iar un an mai târziu, în grupele amintitei întreceri, CFR Cluj a învins-o pe AS Roma cu 2-1.

A fost un duel între doi antrenori care au vârsta pensionării: Viorel „Dulăul” Hizo (64 de ani) şi Edoardo „Edy” Reja (65 de ani).

Accidentat, Ştefan Radu n-a fost nici rezervă la gazde.

Italienii au luat în serios meciul. Edy Reja făcuse declaraţii măgulitoare despre români: „Liga Europa este un obiectiv pentru noi. Vreau să fim competitivi în toate cele trei competiţii: campionat, Cupa Italiei şi Liga Europa. Vaslui este o formaţie cu valori importante de la mijloc în sus şi care merită un mare respect. Românii au jucători buni de la mijlocul terenului până în atac. Aceştia au optime calităţi tehnice şi pot pune în dificultate chiar şi apărări importante, aşa cum este şi cea a lui Lazio. Vaslui are fotbalişti de nivel bun, trebuie atenţie şi respect”.

În celălalt meci din Grupa D, FC Zürich – Sporting Lisabona 0-2 (Insua 4 şi Van Wolfswinkel 21). Etapa viitoare, pe 29 septembrie, FC Vaslui o va înfrunta, la Piatra-Neamţ, pe codaşa FC Zürich.
28 de minute regulamentare plus trei de prelungiri
a jucat FC Vaslui cu un om în plus pe „Stadio Olimpico”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News