NATO şi-a sporit prezenţa în regiunea Mării Negre la nivel terestru, naval şi aerian şi analizează şi alte măsuri alternative pentru a menţine o descurajare şi o apărare credibilă, a mai precizat oficialul.

"NATO a sporit prezenţa în regiunea Mării Negre din punct de vedere terestru, de exemplu prin noua prezenţă multinaţională de la Craiova, avem mai multă poliţie aeriană şi am sporit prezenţa navală cu nave din statele aliate în Marea Neagră. De asemenea, analizăm şi măsuri alternative pentru a ne spori prezenţa în această regiune pentru că trebuie menţinem o descurajare şi o apărare credibilă şi eficientă în regiunea Mării Negre. Avem trei state riverane – România, Bulgaria şi Turcia – şi ele sunt o parte esenţială din prezenţa NATO în regiunea Mării Negre", a spus secretarul general al NATO, într-un interviu pentru Antena 3, întrebat fiind cum reacţionează Alianţa la prezenţa tot mai agresivă a Rusiei în Marea Neagră.

"În acelaşi timp nu vrem un nou Război Rece, nu vrem o nouă cursă a înarmării cu Rusia. Aşa că avem ceea ce noi numim o abordare duală cu Rusia. Suntem fermi, suntem puternici, dar lucrăm şi la dialogul cu Rusia, pentru a încerca să ameliorăm relaţiile cu Rusia şi să diminuăm tensiunile", a precizat Jens Stoltenberg.