Evenimentul Zilei > Actualitate > Un român cunoscut în Italia a fost torturat într-o închisoare din Roma
Un român cunoscut în Italia a fost torturat într-o închisoare din Roma

Un român cunoscut în Italia a fost torturat într-o închisoare din Roma

Mai mulţi deţinuţi străini, printre care şi un român, au fost torturaţi într-o închisoare din capitala Italiei, Roma. Printre deţinuţii torturaţi se află şi românul Oltean Gavrilă, despre care presa italiană a scris numeroase articole, în 2009 şi în 2010.

Acesta a povestit magistraţilor că mai mulţi ofiţeri din închisoare l-au obligat să stea în picioare, pentru a-l priva de somn. Îl lăsau să doarmă 20 de minute, după care îl trezeau prin lovituri. Pentru a scăpa de torturi, românul a încercat să se sinucidă cu detergent, dar a ajuns la spital.

La închisoarea Regina Coeli din Roma ancheta este în plină desfăşurare, după ce mai mulţi gardieni şi un medic sunt anchetaţi pentru acte de tortură, violenţă sexuală şi rele tratamente aplicate deţinuţilor, în special străini.

Românul torturat, închis pentru viol

Românul Oltean Gavrilă (de 28 de ani), a cărui declaraţie apare în dosarul anchetei, a fost condamnat, în 2010, la 11 ani şi patru luni, pentru două violuri comise în Italia.

Justiţia italiană a stabilit că a violat o adolescentă de 14 ani, într-un parc din Roma. Cazul a fost intens mediatizat în presa italiană, iar românul a primit o pedeapsă cu închisoare de 7 ani şi 4 luni. Dar magistraţii au mai adăugat alţi patru ani de executare, după ce probele ADN au stabilit că românul se mai face vinovat de un alt viol.

Ancheta la închisoarea din Italia a debutat în urmă cu doi ani, după o plângere făcută de un deţinut francez Julien Monnet (de 37 de ani). Acesta a povestit că a fost torturat în repetate rânduri. A fost bătut şi chiar agresat sexual. Monnet a fost arestat în 2008 pentru tentativă de omor asupra fiicei sale. El a lovit-o cu capul de un monument istoric, iar fata a fost internată în stare gravă.
CITIŢI ŞI:

  • Violatorul român din două parcuri din Italia, incriminat de ADN
  • Român din Italia, condamnat la 11 ani de închisoare pentru viol
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: