Români la Discovery Channel

Români la Discovery Channel

Din 27 septembrie, campania "Descoperă eroul din tine" aduce şapte producţii locale despre oameni ce au avut curajul să-şi îndeplinească visul.

Luna aceasta debutează o nouă campanie de marketing Discovery Channel bazată pe conceptul "Descoperă eroul din tine" ce cuprinde şi şapte producţii locale cu protagonişti români.

Lista "eroilor"

Din 27 septembrie, în fiecare zi, de la ora 22.00, postul TV va difuza scurtmetraje de câte trei minute ce vor avea în centru asemenea eroi: un aeromodelist în vârstă de 18 ani, un motociclist care a călătorit până în Mongolia, un practicant de parkour, un medic ce merge până la capătul lumii ca să salveaze oameni, un alergător la maraton, un scafandru de renume, Szabo Jeno, sau un constructor de motociclete.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vrem să arătăm că oamenii de felul acesta nu sunt doar personaje de televiziune, ci se află printre noi în fiecare zi. Pe unii i-am găsit chiar aici, în România; am filmat poveştile lor şi le vom difuza pe Discovery Channel în lunile septembrie şi octombrie", ne-a spus Ada Roseti, Channel Director pentru România, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia.

Ea a adăugat că se va afla într-o continuă comunicare cu spectatorii pentru a identifica şi alţi eroi Discovery din România.

INTERVIU

În România proiectele se derulează greu

Roland Tibi Hermann are 32 de ani şi e medic stomatolog în Mediaş. Încă din anul I de facultate şi-a propus să-şi pună viaţa în slujba acelor semeni care nu şi-ar permite niciodată serviciile unui medic specialist.

Până acum a fost în Brazilia, Nepal, Ruanda sau Ciad . Urmează Bolivia, regiunea Pando.

EVZ: Te-ai gândit şi la copii săraci din Romania? Roland Hermann: Da, peste tot un procent mai ridicat de 50-60% dintre pacienti au fost copii, iar până a avea bani de plecări i-am ajutat întâi pe cei din propria ţară. Oameni izolaţi, din sate care sunt inaccesibile cu maşina dacă se întâmplă să plouă, spre exemplu. Proiecte similare au fost făcute în judeţele Sălaj şi Caraş-Severin. Din păcate formalităţile îngreunează foarte mult asemenea proiecte.

Câţi membri sunt în echipa ta? De obicei sunt minimum trei şi am avut maximum nouă. Ceea ce depăşeşte 9-10 oameni îngreunează logistica în locuri greu accesibile. În echipă au fost chirurgi ortopezi, pneumologi, medici de familie, dentist, asistenţi de urgenţă (SMURD), asistenţi chirurgie BMF, studenţi la Medicină generală şi dentară. Am avut alături de noi şi un pedagog, şi o echipă de filmare. Am avut participare internaţională din Germania, Elveţia şi Portugalia.