Româncele au condus multă vreme în primul set și au servit pentru câștigarea manșei, însă rusoaicele – mult mai experimentate – au revenit spectaculos și s-au impus cu 7-5, profitând de erorile neforțate mai numeroase ale reprezentantelor din țara noastră.

Setul secund a fost și el unul cu ghinion pentru cele două jucătoare din România, acestea irosind numeroase șanse de a se impune pe serviciul adversarelor. Kuznețova, o fostă câștigătoare a competiției de dublu de la Australian Open, și Zvonareva – una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii – au fost mai puternice și au profitat din plin de singurul break reușit în al doilea set.

După o oră și jumătate de joc, Monica Niculescu și Irina-Camelia Begu părăsesc turneul de la Melbourne, urmând să împartă un cec de 55.000 de dolari. Cele două vor reveni în Emisfera Nordică nu doar cu sfert de finală disputat la primul Grand Slam al anului, ci și cu titlul de la Hobart, cucerit în urmă cu puțin peste o săptămână.

Singurul român rămas în cursă la Australian Open rămâne, astfel, Horia Tecău, el fiind angrenat și la dublu, alături de suedezul Robert Lindstedt, dar și la dublu mixt, unde face pereche cu americanca Bethanie Mattek-Sands.